Pokalbis su juo – šio šeštadienio LRT „Stiliaus“ laidoje.

Publika Giedrių myli, o jis pats savęs žiūrovams negaili, nors atvirai sako nesąs tas, kuris gyvena vien tik darbu. „Man gyvenime pasisekė, profesija leidžia ne tik pabuvoti garsiausiose pasaulio scenose, bet ir sveikintis su tokiais grandais kaip Juozas Budraitis. Tarsi būtų išsipildęs gyvenimas, apie kurį anksčiau tik skaitydavau knygose“, – nuoširdžiai prisipažįsta teatro ir kino aktorius.

Bohemiško gyvenimo nebėra, tikina Giedrius Savickas pasakodamas, kokia vaga dabar eina jo kasdienybė. Šį rudenį aktoriaus laukia vestuvės su mylimąja Agata, nieku gyvu nenorinčia tapatintis su viešuma. „Mus sieja svajonės“, – prasitaria žinomas vyras, po penkerių draugystės ir bendrystės metų su mylimąja sukantis altoriaus link. O kol kas pora lanko sužadėtinių kursus ir pildo savo svajones. Viena – abu nukeliavo į Japoniją. Kita – abu sukorė pėsčiomis 800 kilometrų piligrimų keliu. Beje, kai Giedrius savo širdies draugei prasitarė norįs eiti tokį kelią, išgirdo ne tik palaikymą, bet ir apie seną savo draugės svajonę – piligrimystę. O trečioji judviejų svajonė – sukurti šeimą – irgi netrukus išsipildys.

„Tikėjimas padeda. Man tikėjimas – padėka tam, kas padovanojo gyvenimą“, – kalba Giedrius Savickas, prabylantis apie savo jausmus aukščiausiai jėgai. Abu su būsima žmona jie yra giliai tikintys. Po vestuvių Giedrius žada grįžta gyventi į Vilnių, nes pastaruosius metus buvo iš jo pasitraukęs į ramų gamtos prieglobstį šalia Neries.

„Gyvenimas žiauriai įdomus“, – šypteli daugelio mylimas aktorius, pastaruosius ketverius metus aktyviai buriuojantis. Laisvalaikiu jį galima sutikti prie Trakų ežerų, mat vienoje iš jachtų jis ne šiaip svečias, bet įgulos narys. Buvo Giedriaus gyvenime ir Atlanto bangų. „Matyt, potraukis vandeniui natūralus, plaukiojo ir mano tėvas, ir brolis“, – pasakoja Giedrius, po devynių klasių planavęs stoti į jūreivystės mokyklą, bet pasukęs teatro link ir atrandantis panašumo tarp jūrų, banguojančių gyvenime ir teatre.

„Stilius“ šeštadienį, rugsėjo 16 d. 19.30 val. per LRT.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)