Kaip rašoma LNK pranešime, naujojo sezono žvaigždė – ką tik kino teatruose rodyta, milijonus žiūrovų sukrėtusi, tikrais faktais paremta juosta „Liūtas“, susukta pagal tarptautinį biografinį bestselerį „Ilgas kelias namo“.

Įspūdingas filmas buvo nominuotas net šešiems „Oskarams“, jame vaidina „Lūšnynų milijonieriaus“ žvaigždė Devas Patelis ir „Oskaro“ laureatė Nicole Kidman. Ašaras spaudžianti istorija prasideda, kai penkiametis indų berniukas Saroo žaisdamas traukinyje užmiega ir atsibudęs supranta, kad miegantį jį traukinys nuklaidino tūkstančius kilometrų tolyn į Indijos gilumą, negrįžtamai toli nuo namų ir šeimos. Atsidūręs pas įtėvius Australijoje ir subrendęs, vyras ryžtasi surasti savo tėvus, dieną naktį „Google Earth“ programa studijuodamas kiekvieną Indijos traukinių sotį...

Kita „Oskarų“ žvaigždė - „Amerikiečių snaiperis“, juosta, taip pat nominuota šešiems Kino akademijos apdovanojimams ir pelniusi „Oskarą“ už geriausią montažą. Filmas pastatytas pagal to paties pavadinimo Ch. Kailo autobiografiją, išleistą 2012-aisiais. Filmą režisavo Clintas Eastwoodas. Tai – sukrečianti karo drama apie sėkmingiausią visų laikų amerikiečių snaiperį, kuris likvidavo 255 taikinius, buvo du kartus pašautas ir išgyveno šešis sprogimus. Bradley Cooperis už snaiperio vaidmenį MTV buvo apdovanotas kaip geriausias metų aktorius.

„Tarp žvaigždžių“, arba „Intersellar“, – dar vienas „Oskaro“ laimėtojas, iš viso nominuotas penkiose kategorijose. Filme įamžintą kelionę po tolimiausius galaktikos užkampius stulbinančio grožio kosminėje odisėjoje kritikai pavadino „genialiu šedevru“. Kol bebaimiai „Tarp žvaigždžių“ astronautai keliaus į kosmoso gelmes ieškoti naujų pasaulių, kultinės „Matricos“ trilogijos kūrėjai Andy ir Lana Wachowskiai juostoje „Jupiterė. Sugrįžimas“ nukels žiūrovus į tolimą ateitį, kurioje kosmoso užkariavimas jau seniausiai virtęs realybe. Jupiterės Džouns vaidmuo teko aktorei Milai Kunis.

„Oskaro“ laureatai Bradas Pittas ir Marion Cotillard pasirodys per LNK Roberto Zemeckio dramoje „Sąjungininkai“, kuris už kostiumus nominuota „Oskarui“. Filmas nukels į Antrojo pasaulinio karo įkarštį, kai Šiaurės Afrikoje susikerta amerikiečio Makso ir prancūzės Marijanos keliai. Vykdydami užduotį, Maksas ir Marijana įsimyli ir sukuria šeimą. Kai gyvenimas jau atrodo ramus, Maksui įskiepijama dvejonė, kad jo žmona iki šiol neapleidus šnipinėjimo ir naudojasi Maksu. Įdomiausia tai, kad filmui pasiekus ekranus ir pasigirdus kalboms apie judviejų su Angelina Jolie santuokos krizę, abiems aktoriams teko neigti gandus apie filmo metu neva užsimezgusį romaną.

Kitą puikų aktorių duetą - Tomą Cruise‘ą ir Emily Blunt - žiūrovai išvys filme „Ties riba į rytojų“. Filmas laikomas vienu iš įspūdingiausių ne tik režisieriaus Dougo Limano („Bornas: sunaikinta tapatybė“, „Ponas ir Ponia Smit“), bet ir Tomo Cruise‘o karjeroje. Filmas buvo tokia sėkmingas, kad tęsinio scenarijus jau parašytas, o filmavimo darbai prasidės, kai tik atsilaisvins itin užimtas T. Cruise‘as.

Tomui Cruise‘ą per LNK žiūrovai išvys dar vienoje veiksmo dramoje - Edwardo Zwicko „Džekas Ryčeris. Nesidairyk atgal“. Kritikai sako, kad šis filmas yra pats kruziškiausias filmas, koks tik gali būti, nes Cruise‘ui patinka mušti žmones ir bėgioti. T. Cruise‘as bėga nuo policijos ir kariuomenės, nes yra neteisingai apkaltintas, ir dar padeda neteisingai apkaltinai moteriai.

T. Cruise‘as šį sezoną per LNK nebus vienintelė A lygio Holivudo žvaigždė – žiūrovų laukia visa plejada aukščiausios kategorijos aktorių. Vien ką reiškia vienos sėkmingiausių Holivudo komedijų „Kaip atsikratyti boso 2“ komanda – čia ir Jennifer Aniston, ir Chrisas Pine‘as, ir Christophas Waltzas, ir Kevinas Spacey‘is, ir Jasonas Sudeikis, ir Jasonas Batemanas, ir Charlie‘is Day‘us.

Komedijos „Zūlanderis 2“ aktorių sąrašas – dar puikesnis. Prie Beno Stillerio prisidėjo Owenas Wilsonas, Willas Ferrellis, Penélope Cruz ir Kristen Wiig. Jei atsimenate, 2001-aisiais garsiausiam planetos modeliui Derekui Zūlanderiui po kojomis buvo visas pasaulis. Bet praėjo daugiau nei dešimtmetis ir pasaulis jį užmiršo, niekas jo nebesamdo modelio darbui, niekas nebeatpažįsta gatvėje. Vieną dieną vyrukas nutaria, kad ilgiau taip tęstis nebegali. Jis sugrįš į šlovės viršūnę, kaip tuomet, kai užkirto kelią planui nužudyti Malaizijos premjerą.

O štai juokas apie ketinimus nužudyti Šiaurės Korėjos lyderį komedijoje „Interviu su diktatorium“ sukėlė net tarptautinį skandalą. Filme pasakojama, kaip pokalbių laidos vedėjas susitaria dėl interviu su Kim Jong-unu. Tačiau apie tai sužinojusi CŽV paprašo jį nužudyti. Anot pranešimų, dar prieš filmo pasaulinę premjerą Kim Jong-unas pagrasino, kad JAV leidus rodyti šį filmą didžiuosiuose kino teatruose reikštų karo paskelbimą.

Be komedijų, trilerių, veiksmo filmų, LNK eteryje šį sezoną netrūks ir nuotykių filmų vaikams. Kritikų išliaupsintas „Lego filmas“ buvo nominuotas „Oskarui“ , „Auksiniam gaubliui“ ir uždirbo beveik 500 milijonų dolerių. „Lego filmui“ sulaukus triuškinančios sėkmės visame pasaulyje, suplanuoti jo tęsiniai. Iš daugybės jo herojų savo atskiro filmo pirmasis sulaukė niūrusis kovotojas su blogiukais Betmenas.

Prieš pora metų, įkvėptas Betmeno sėkmės, Holivudas nusprendė atgaivinti ir žmogaus - voro nuotykius. Išsisėmusi istorija ne tik suspindo naujomis spalvomis, bet ir tapo finansiniu hitu. Dar filmą rodant kino teatruose, buvo nuspręsta statyti žmogaus - voro tęsinius. „Nepaprastas žmogus-voras 2“, pasak kritikų, pats geriausias iki šiol sukurtas filmas apie Piterio Parkerio nuotykius Niujorko mieste.

Kita LNK dovana vaikams – lietuviškai įgarsintas kino nuotykis „DGM. Didysis gerulis milžinas“. Šio filmo režisierius – trijų „Oskarų“ laureatas S. Spielbergas, o istorija sukurta pagal britų rašytojo Roaldo Dahlio to paties pavadinimo knygą apie našlaitės ir milžino draugystę . Šio autoriaus plunksnai priklauso viso pasaulio vaikų ir suaugusiųjų pamilti kūriniai „Čarlis ir šokolado fabrikas“, „Nuostabusis ponas Lapinas“ ir kiti.

Šį sezoną per LNK taip pat bus parodyti „Vėžliukai nindzės. Šešėlių įkaitai“, šeštoji ir pati sėkmingiausia vėžliukų nindzių dalis. Praėjus dvejiems metams po to, kai keturi bebaimiai kovotojai Mikelandželas, Donatelas, Leonardas ir Rafaelis nugalėjo piktadarį Šrėderį ir atnešė taiką bei ramybę Niujorkui, įtampa mieste vėl ima didėti.

2014-aisiais pasirodžiusi „Godzila“ taip pat netrukus atsidurs LNK eteryje. Trisdešimtasis filmas iš Godzilų serijos – geriausias visų laikų filmas apie legendinį japonų monstrą. Uždirbusi 530 milijonų dolerių, juosta jau turės du tęsinius: „Godzilla: King of the Monsters“ ekranuose pasirodys 2019-aisiais, o „Godzila prieš Kongą“ – 2020-aisiais.

2017/2018 sezoną LNK dar parodys komedijas „Seks video“ su Cameron Diaz ir Jasonu Segeliu, „Devyni gyvenimai“ su Kevinu Spacey‘iu, trilerį „Ekvalaizeris“ su Denzeliu Washingtonu, dviem „Auksiniams gaubliams“ nominuotą dramą „Annie“ ir kitus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)