LRT pokalbių laidoje „Svarbios detalės“ vedėja Živilė Kropaitė išsiaiškins, kad šešėlinis sporto verslas tikrai egzistuoja, mat įkurti trenerių mokyklas ir dalinti sertifikatus pagal Lietuvos įstatymus gali beveik bet kas, rašoma televizijos pranešime spaudai.

„Šiandien yra tokia tvarka, kad žmogus, neturintis sporto patirties ir tinkamo išsilavinimo, gali įkurti trenerių parengimo mokyklą, per keletą savaičių išduoti asmeninio trenerio diplomą“, – sistemos spragas vedėjai aiškino Vilniaus Edukologijos universiteto Sporto ir sveikatos fakulteto dekanas Audronius Vilkas.

Trenerių mokyklos vadovas ir buvęs profesionalus irkluotojas Aurimas Mačiukas patikslino, kad didžiausia bėda ta, jog Lietuvoje nėra gradacijų: „Vakaruose ir daugelyje Europos šalių aišku, kad instruktorius stovi prie treniruoklių ir žmogui paaiškina, kaip veikia prietaisai, bet į jo sveikatą nesikiša, pratimų nemoko. Asmeninis treneris yra aukščiausio kalibro specialistas, kuris jau gali dirbti su žmogaus kūnu, mityba ir mintimis. Deja, Lietuvoje standartus atitinkančių asmeninių trenerių yra vos keletas, o visi kiti, kurie skelbiasi internete, tam kompetencijos neturi.“

„Supratau, kad noriu būti aktyvi, sportuoti, bet sužinojau, kad galiu papulti ne į tas rankas, todėl pasirinkau asmeninį trenerį pagal gydytojo rekomendaciją. Žinau, kad pas mus pilna apsišaukėlių, liaudiškai tariant – prisipumpavusių bachūrų, kurie su sportu neturi nieko bendra. Bet jie siūlo savo paslaugas ir žaloja žmones“, – įsitikinusi laidoje dalyvavusi Agnė Grigaliūnienė.

Jau šį vakarą 21 val. 20 min. LRT laida „Svarbios detalės“ atskleis, kodėl vienas garsiausių Lietuvos asmeninių trenerių vos neprarado gyvybės ir ką galvoja jaunimas, kuris kūno kultūros pamokas mėgsta praleisti, bet tėvų prašo pinigų sporto klubams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją