„Vakarietiškos kultūros atstovių auka grožiui man pasirodė kur kas mažesnė nei etiopių. Šalinti plaukelius jautriausiose kūno vietose toli gražu neprilygsta tokiam savęs žalojimui vardan vyrų dėmesio Afrikoje“, – emocingai reagavo Nijolė. Pasak vedėjos, stebėti Etiopijos moterų ritualus ir kūno puošybą buvo tiesiog labai skausminga.

Su šios Afrikos valstybės istorija ir įdomiausiomis jos detalėmis Nijolę Pareigytę Rukaitienę supažindinęs jos kolega keliautojas Danas Pankevičius teigia, kad Etiopija išskirtinė vieta šiame žemyne, ypatinga savo tradicijomis ir papročiais.

„Man teko čia netrumpai pagyventi, susilieti su vietinėmis bendruomenėmis ir stebėti jų gyvenimą iš arti. Pamatęs tiek daug įspūdingų ir netgi šokiruojančių apeigų, nusprendžiau apie jas papasakoti „Vasaros gido“ žiūrovams“, – teigia Danas.

Nijolė Rukaitienė, Danas Pankevičius

Jau rytoj, šeštadienį, laidoje „Vasaros gidas“ bus galima išvysti egzotiškąją Etiopiją, išgirsti apie šios šalies išskirtinumą ir šokiruojantį moterų grožio suvokimą. Dano Pankevičiaus pasakojimai ir autentiški vaizdo įrašai bei nuotraukos turėtų nustebinti kiekvieną.

Nijolė Pareigytė Rukaitienė liks ištikima lietuviško grožio paslaptims. Domėdamasi Vilniaus miesto parkais ir riedučių sporto nauda mūsų organizmui, ji eksperimentuos su naujausiomis grožio technologijomis ir ragaus tai, kas itin sveika ir būtina vasaros sezono metu.

„Vasara – tinkamiausias metas nuotykiams ir patyrimams. Keliaukime ir pamatykime, kokia įdomi yra Lietuva ir koks spalvotas aplink ją pasaulis. Mėgaukimės laisve ir naujais atradimais“ – kviečia šios vasaros pramogų gidė N. Pareigytė-Rukaitienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)