Tai ne pirmas garsaus vyro vaidmuo. Jurijus net keturis sezonus vaidino kultiniame lietuviškame seriale „Moterys meluoja geriau“, kur atliko Felikso, gudraus aferisto, vaidmenį. Taip pat yra sukūręs epizodinį vaidmenį seriale „Nuovada“, o „Rezidentuose“ jis pasirodys jau antrą kartą, rašoma TV3 pranešime spaudai.

„Nei aš dingau, nei ką. Visą laiką esu ten, iš kur mane ir paėmė televizija – baleto salėje. Savo profesijos niekada neišdaviau ir nepalikau. Man nebaisu, ar mane kviečia kur nors filmuotis, ar ne, bet jei kviečia – gerai, smagu. Pastebiu, kad dabar prodiuseriai iš eterio išvalė senas žvaigždes ir tokių kaip aš ten nereikia“, – pasakojo į filmavimo aikštelę po ilgos pertraukos sugrįžęs J. Smoriginas.

Beveik visi iki šiol J. Smorigino kurti personažai – tikri blogiukai. Ir šį kartą choreografas ėmėsi intriguojančio vaidmens. Ketvirtadienio, vakarą 19.30 val. TV3 žiūrovai pamatys, kaip Jurijaus herojus apsilankęs svingerių klube bandys suvilioti aktorių Andriaus Bialobževskio ir Ingos Šalkauskaitės kuriamų personažų porą.

„Kai paklausiau serialo prodiuserio, kaip čia sugalvojo mane iš kapų ištraukti, jis juokėsi, kad daugiau niekas nenori imtis tokio vaidmens ir apsilankyti svingerių vakarėlyje. Bet aš manau, kad kiekvieno profesionalo svajonė yra suvaidinti ryškų, įdomų ir savotišką personažą. Dabar visi jauni žmonės nori būti pridažyti, kvepiantys, neduok Dieve, apie juos kažką ne taip pagalvos. O man kaip tik čia tokia terpė, toks vaidmuo, kad kaifas. Išeidamas iš filmavimo aikštelės visiems dar penkis kartus nusilenkiau, kad pakvietė sukurti tokį vaidmenį“, – juokėsi Jurijus.

Pastaruoju metu retai televizijoje matomas J. Smoriginas teigia, kad tokiems vaidmenims jį renkasi todėl, kad jis – charizmatiška asmenybė: „Aš išraiškingas, eksperimentuojantis, o kiti infantilūs. Kalbant baleto terminais, yra charakteriniai aktoriai, toks esu aš, ir yra žydrieji gražuoliai. Kuo personažas spalvingesnis, tuo jis man įdomesnis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)