– Kaip atsidūrėte projekte „Aš – superhitas“?

– Pasiūlymą tapti projekto stiliste gavau labai netikėtai, o naujos patirtys mane visada žavi. Su kitu stilistu Joringiu Šatu turime savo prekių ženklą „ŠaŠa“, ne tik kuriame, siuvame drabužius, bet ir stilizuojame projektus, fotosesijas. Kuomet dalyvavau projekte „2 barai. Gyvenimas greitkelyje“, J. Šatas kūrė jo vedėjų stilių.

Kai išėjau iš projekto, pasiūlymą tapti realybės šou „Aš – superhitas“ stilistais gavome abu. Dalyvaujame? Taip, dalyvaujame! Viskas sėkmingai susiklostė ir projektas prasidėjo labai greitai – turėjome nedaug laiko susivokti, kam pasiryžome. Esu toks žmogus, gyvenime noriu išbandyti viską ir kuo dažniau sakyti „taip“.

– Kuo skiriasi stiliaus kūrimas projekto dalyviams nuo pasirengimo fotosesijoms?

– Realybės šou – vien tai pasako, kad viskas gali netikėtai pasikeisti, yra labai nenuspėjama. Turiu nedaug laiko, nes dalyvių dainas sužinau tik trečiadienį, o šeštadienį jau laukia pasirodymai, kurių stiliumi rūpinuosi.

Esu visada pasirengusi bet kokiam įvykiui, nes niekada nežinau, kas gali nutikti. Mano ruošiami drabužiai turi atitikti rengiamas dainas, figūras, asmenybes, būti patogūs. Visada rūbų turiu pasiimti daugiau, keletą dydžių, komplektų. Kas bus, jei kas nors netiks? Ar turėsiu, kuo pakeisti? Būna, kad netikėtai pasikeičia daina, reikia vėl ieškoti išeities.

Viktorija Šaulytė ("Savaitraštis Kaunui"/ Andrius Aleksandravičius)

Fotosesijos yra žymiai paprastesnės. Jose iš anksto žinome temą, galime susitikti su žmogumi, pabendrauti, išmatuoti, paruošti galimus derinius. Realybės šou daugiau įtampos, skubėjimo.

– Kaip ruošiate dalyvių stilių šeštadienio vakarui?

– Trečiadienį sužinojusi dainas, imu ruoštis. Pradedu ieškoti, žiūrėti, apmąstyti būsimus derinius. Kaip aš sakau, prasideda kelionė – turiu susirinkti drabužius iš skirtingų butikų, parduotuvių, dizainerių, kurie su mumis bendradarbiauja. Po filmavimo rūbus reikia nuvežti į valyklą, iš jos pasiimti, grąžinti. Beveik visą savaitę važinėju iš vienos vietos į kitą (juokiasi).

Nuotykių dirbant televizijoje nutinka įvairiausių. Būna, kelnės per mažos, o kitų neturiu. Ieškau didesnių, kartais pagelbėja kas nors iš šalies. Kartą prireikė diržo – atėmėme iš kito žmogaus (šypsosi). Visada prisitaikau prie situacijos, svarstau, ką galiu čia ir dabar pakeisti. Televizijoje negali sugalvoti vieno derinio ir griežtai jo laikytis – per daug netikėtumų.

– Ar nebūna taip: atvežate drabužių derinuką dalyviui, o jis sako: „Nepatinka, nesirengsiu“?

– Tokio radikalaus atsisakymo dar neteko išgirsti. Tačiau abejonių buvo: ar man tikrai tiks? Ši mintis išsakyta ne kartą. Žinau, iš kur ji kyla. Žmogus retai turi progą pamatyti save iš šalies. Dažnai asmuo yra įsitikinęs, kad tam tikri rūbai jam tinka arba netinka, nors kartais yra visai kitaip.

Jei dalyvis sako, kad jam nepatinka švarkai, dažnai tai reiškia, kad jis tiesiog retai juos nešioja ir yra prie jų nepratęs, renkasi laisvus, nevaržančius drabužius. Drąsinu, kad atrodo puikiai, kviečiu išbandyti naujoves, paeksperimentuoti. Projektas dar tik įsivažiuoja – tikiuosi, dalyviai mumis pasitikės ir toliau.

– Ar pavyksta parinktais drabužiais atspindėti dalyvių asmenybes?

– Su dalyviais daug bendrauti neleidžiama. Juos matome tik šeštadieniais, prieš tiesioginį eterį. Turimus apdarus įsinešame į patalpas, tačiau su dalyviais galime bendrauti tik aprangos klausimais – ar nespaudžia, nesmunka, ar gerai jaučiasi. Juk jie scenoje turi dainuoti, pasirodyti, gera savijauta yra svarbi.

Be to, jau esu įpratusi visada aprengto žmogaus paklausti, ar jam patogu.

Viktorija Šaulytė
Nuotykių dirbant televizijoje nutinka įvairiausių. Būna, kelnės per mažos, o kitų neturiu.

Privalu nesumaišyti kasdienės ir sceninės aprangos. Sceniniai rūbai gali būti labiau šokiruojantys, blizgantys, su gilesnėmis iškirptėmis, trumpesni. Renkant drabužius televizijos scenai reikia atsižvelgti ne tik į patogumą, bet ir į tai, ar prisimins žiūrovai, juk dalyviai konkuruoja realybės šou, jų išlikimą lemia balsai. Pasitikėjimą, drąsą lemia ne tik drabužiai – būtina charizma, gebėjimas elgtis scenoje, pateikti save, pasitempti, šypsotis, skleisti geras emocijas. Ne rūbas turi puošti, o žmogus turi puošti rūbą.

– Kalbant ne tik apie televiziją, ar žmonės pasitiki stilistu?

– Ne visada, kartais jie stilistų net prisibijo. Daug kas vis dar mano, kad stilisto paslaugos yra prieinamos tik labai turtingiems žmonėms arba tik televizijos veidams. Iš tikrųjų stilisto paslaugos prieinamos kiekvienam. Jis padeda atrasti naujus derinus, pataria iš šalies. Nusimanantis stilistas gali net ir mėgstamą drabužį, pavyzdžiui, palaidinę, pritaikyti prie penkių skirtingų derinių. Žmogui atrodo, kad ji tinka tik prie džinsų, o stilistai praplečia ribas.

Televizijos darbuotojai jau yra įpratę prie stilistų dėmesio. Atėjusį į renginį ar filmavimą žmogų ruošia visa komanda.

– Kaip manote, kodėl televizijoje svarbu atrodyti gerai?

– Žmonės į televiziją, projektus eina (kad ir ką kiti sakytų) norėdami parodyti save, būti populiarūs, žinomi. Kad tai pasiektum, turi išsiskirti, patraukti akį. Labiausiai pastebimi galbūt ne patys stilingiausi ar gražiausi, o tie, kurie atrodo tvarkingai. Laidų vedėjams estetiškumas yra itin svarbus. Jie reprezentuoja vedamą laidą, yra jų veidas. Netvarkinga atlikėjo ar vedėjo apranga gali sugadinti visą renginį.

– Kokį televizijos vedėją galėtumėte pagirti už stilingumą?

– Televizoriui žiūrėti man laiko nelieka. Vis kaltas lakstymas – galima sakyti, gyvenu tarp Kauno ir Vilniaus. Daugiausia iš televizijos pasaulio sužinau ir pamatau dalyvaudama šeštadieniniuose „Aš – superhitas“ filmavimuose.

Išskirti galiu nebent Indrę Kavaliauskaitę-Morkūnienę. Su ja dirbu projekte „Aš – superhitas“, man labai patinka jos stiliaus pojūtis.

– Pati dalyvavote realybės šou „2 barai. Gyvenimas greitkelyje“. Ar juos lyginate?

– Nelyginu, tačiau vis girdžių kitų žmonių palyginimų. Juokinga, kai kas nors mane sutikęs pasakoja, kaip viskas vyko „2 baruose“ ir kaip dabar viskas kitaip projekte „Aš – superhitas“. Galbūt žmonės lygina dėl to, kad „2 barai“ televizijoje pasirodė po labai ilgo laiko, kai eteryje nebuvo jokių realybės šou.

Viktorija Šaulytė
Pati realybės šou vėl dalyvauti nenorėčiau. Vaikinas juokiasi, kad niekur manęs neišleistų.

Pati realybės šou vėl dalyvauti nenorėčiau. Vaikinas (Julius Mocka, pora susipažino projekte „2 barai. Gyvenimas greitkelyje“) juokiasi, kad niekur manęs neišleistų. Tai buvo vienintelė patirtis, jos jau nepakartosi. Juk dažnai taip būna, vieną kartą gyvenime pabandai, o toliau savęs ieškoti eini kažkur kitur.

– Nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankoje esate atsakinga už atlikėjos Paulos stilių. Papasakokite apie šią patirtį.

– „Eurovizijos“ atrankoje yra stilistų, tačiau atlikėjai gali turėti ir savų. Ruošiame ir puošiame Paulą, ji – puiki mergina, su ja lengva bendrauti. Patirtis labai įdomi, viskas yra lengviau, nei dirbant projekte „Aš – superhitas“.

Esame atsakingi už vieną atlikėją, galime jai skirti daugiau laiko, viską išsamiau aptarti, apžiūrėti, esant reikalui vieną drabužį pakeisti kitu. Buvo jau keturi filmavimai, visiems paruošėme skirtingus įvaizdžius.

– Kaip suderinate kasdienybę, dueto „ŠaŠa“ veiklą, darbą televizijoje?

– Sunku nuolatos keliauti tarp Vilniaus ir Kauno. Kartais per dieną suvažinėju net kelis kartus. Tačiau negaliu skųstis, esu toks žmogus – savęs tinginiaujančios neįsivaizduoju, man patinka turėti veiklos. Esu jau įpratusi gyveni sparčiai, aktyviai – man nuolat reikia tempo. Visi stebisi, kaip aš nepavargstu. Pavargstu, bet taip esu įpratusi, varau kaip užsisukęs varikliukas (juokiasi). Nuolat derinu ir planuoju savo dienotvarkę, kitaip bus bardakas, kurio mano gyvenime ir taip nemažai. Žinoma, asmeniniam gyvenimui visada noriu skirti daugiau laiko.

Su J.Šatu dirbti nesunku, juokiamės, kad nė karto nesame rimtai susipykę. Daug kas tai išgirdę nustemba. Mūsų skonis, požiūris į madą sutampa, nėra, dėl ko pyktis, visada randame kompromisą.

– Kokią aprangos televizijoje taisyklę galėtumėte išskirti?

– Patariama nesirengti žaliai, margai – į tai neigiamai reaguoja kamera, liejasi, mirga vaizdas. Dažniausiai šią informaciją pasako operatoriai, prodiuseriai. Žinių vedėjams netinka ruda spalva. Stilistų patarimas – nekraukite ant savęs visko, ką turite, pavyzdžiui, gražių auskarų, gražių batų, gražių kailinių... Neskubėkite, rinkitės tvarką, neperkraukite stiliaus, nesistenkite tapti Kalėdų eglute.

Daug kas vis dar mano, kad stilisto paslaugos yra prieinamos tik labai turtingiems žmonėms arba tik televizijos veidams.

Projekto „Aš – superhitas“ akimirkos: