„Visada norėjau draugo vardu Osvaldas“, - apsikabinęs meškį, tarė laidos vedėjas Domininkas, o Irūna, Žygis ir Tomas šio vardo idėją iškart palaikė.

„Pliušinis meškinas mūsų visuomenėje yra suvokiamas kaip laimingos vaikystės simbolis. Daugeliui jis primena tą patį mylimiausią vaikystėje turėtą žaislą, su kuriuo norėdavosi ir valgyti, ir eiti pasivaikščioti, ir kartu miegoti. Didysis mūsų organizacijos meškinas, KK2 laidoje gavęs Osvaldo vardą, mums primena organizacijos „Gelbėkit vaikus“ globojamų vaikų laimingos vaikystės ilgesį. Deja, ne visi Lietuvos vaikai turi juos besąlygiškai mylinčius ir besirūpinančius tėvus. Visi šie vaikai yra mūsų ir šis meškinas yra jų – dažnai liūdnų, alkanų, nelaimingų, tačiau trokštančių džiaugtis vaikyste – vaikų simbolis.“, – pasakoja organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė.

Meškino Osvaldo kelionė po LNK televizijos laidų studijas baigsis kovo 24 d. didžiajame „Gelbėkit vaikus“ paramos koncerte „Už vaikystę“, kurį tiesiogiai transliuos LNK televizija.

Koncerto metu bus renkamos lėšos tvarkingoms Lietuvos šeimoms, kurios šiuo metu patiria sunkumų, tačiau, suteikus pagalbos, sugebės pačios rūpintis savo vaikais. Dalis koncerto metu surinktų lėšų taip pat bus skiriama padėti išlaikyti 36 organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrus visoje Lietuvoje, kuriuos kasdien aplanko apie 900 vaikų. Dienos centruose sunkiai besiverčiančių šeimų vaikai kasdien gauna šiltus dienos pietus bei pavakarius, turi saugią, šiltą bei švarią erdvę paruošti pamokas ir užsiimti kita lavinančia veikla.

Nuo 2012-ųjų „Gelbėkit vaikus” organizacijai LNK žiūrovai paaukojo 670 800 eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)