Laidoje tema – pinigai. Kodėl kyla kainos, ir lietuvių būdą – nejau tikrai mėgstame pasirodyti, gyventi ne pagal kišenę, o atlyginimą imti juodais pinigais.

Visos laidos metu kojines neįtikėtinu greičiu mezgęs 53-ejų Raimundas Mikuševičius iš Panevėžio prisimins, kaip Lietuvoje prasidėjus krizei neteko statybininko darbo.

„Tai buvo aukso laikai, uždirbdavau nuo 1,5 iki 3-4 tūkstančių eurų. Neverkiau, neprasigėriau, o nusprendžiau pabandyti pragyventi iš viso gyvenimo hobio – mezgimo. To, ką uždirbu per rudenį ir žiemą, pakanka pragyventi visiems metams. Dienai pragyventi maistui man pakanka ir dviejų eurų”, - pasakos Raimundas.

Tuo metu 9 barų steigėjas Kristupas Baublys prisipažins, kad kainas kelti buvo priverstas. „Kainas restoranuose ir baruose kelti visi buvo priversti dėl algų kilimo, akcizų didėjimo, ir todėl, kad išlaikyti darbuotojus šioje srityje itin sunku. Pramokę amato padavėjai, barmenai ir virėjai lekia į užsienį....“, - sakys Kristupas.

Jekaterina Sulejeva, trylikos vaikų globėja, užauginusi dar ir du biologinius vaikus, prisipažins, kad su vyru persikėlė gyventi į kaimą, jog galėtų globoti vaikus,. „Mieste išgyventi tokiai šeimynai būtų neįmanoma. Viską – nuo mėsos, daržovių, vaisių, duonos – užsiauginame ar gaminamės patys. Vienintelė mūsų pramoga – knygos“, - pasakos Jekaterina.

„Minimalaus poreikių krepšelio dydis tik įrodo, kad mūsų šalyje faktiškai nėra viduriniosios klasės, o ir ta pati, kuri yra, lyginant su Vakarų pasauliu – varguoliai“, - teigs Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)