Zitos istorija laidoje „Emigrantai“ – jau antradienio vakarą per LRT televiziją.

„Negalvokite, kad jeigu gyvenu Vokietijoje, esu turtinga ponia. Čia žmonėms irgi sunku. Savo uždarbiu dalinuosi, tad daug susitaupyti tikrai nepavyksta“, – prisipažįsta Zita.

Jei dirbtų kioske ar bare, gaunamo atlygio Zitos finansiniams įsipareigojimams neužtektų. Už tokius darbus Vokietijoje mokamas minimalus atlyginimas. Ji rado išeitį – nusprendė imtis sunkesnio, bet pelningesnio darbo – tapo valytoja.

„Niekada nebūčiau patikėjusi, kad daug metų atidirbusi biure Kaune staiga imsiuosi šluotos ir skuduro“, – prisipažįsta ji.

Lietuvė džiaugiasi pelniusi vokiečių klientų pasitikėjimą ir pagarbą. Netyčia patekusi į valymo paslaugų sritį, ji čia sako pasijutusi kaip žuvis vandenyje. Tačiau ne darbas ir ne pinigai Zitą ilgam sulaikė Frankfurte. Kai buvęs vyras ją pamiršo ir nustojo terorizuoti – ji jau būtų grįžusi ir vėl apsigyvenusi su dukra. Svetimame krašte ji pasiliko dėl naujos meilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)