„Aš esu gimęs su genetine mutacija. Tačiau tai man netrukdo džiaugtis gyvenimu, dainuoti ir džiuginti kitus“, – užlipęs į sceną kalbės 17 metų vaikinas. E. Korickij tikisi teisėjus ir projekto žiūrovus nustebinti savo dainavimu. Vaikino talentą pastebėjo jo muzikos mokytoja. Pedagogei pasiūlius gilinti vokalines žinias, Emil negalėjo atsisakyti. „Lietuvos talentų“ dalyvis džiaugiasi, kad jį itin palaiko šeima ir draugai. Vaikinas jau yra dalyvavęs „Dainų dainelėje“, filmavęsis viename dokumentiniame filme.

„Labai malonu, kad nepažįstami žmonės mane sustabdo gatvėje ir pasako komplimentus. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl aš tai darau“, – sekmadienį, 19.30 val. per TV3 pasakos E. Korickij.

Didžiausią dėkingumą už tai, kad dabar yra scenoje, „Lietuvos talentų“ dalyvis jaučia pedagogams. Dirbdamas su žmonėmis, kurie jį įkvepia, Emil pasikrauna geros energijos. Paklaustas, kas yra jo didžiausia svajonė, vaikinas nedvejodamas atsako – pragyventi iš muzikos. „Suprantu, kad tai nėra lengva, todėl į tai žiūriu labai atsargiai“, – sakys TV3 projekto dalyvis.

Emil džiaugiasi, kad Lietuvoje labai stipriai pasikeitė požiūris į žmones su negalia. Jie ne tik sulaukia mažiau dėmesingų žvilgsnių, bet ir gali integruotis į visuomenę kaip pilnaverčiai nariai. „Darželyje buvo paskutinis kartas, kai man įkyrėjo dėmesys dėl mano negalios. Šiandien sulaukiu tikrai mažiau klausimų ir akcentų šia tema“, – pasakos vaikinas.

„Lietuvos talentų“ scenoje Emil atliks ariją iš miuziklo „Paryžiaus katedra“. Jau po pirmųjų uždainuotų natų publika salėje pakils nuo kėdžių ir visą laiką vaikinui plos atsistojusi. Visko matę projekto teisėjai taip pat plos atsistoję.

Emil ir kitų dalyvių pasirodymus vertins keturi teisėjai. Po pasirodymo jie pasako savo nuomonę, o vėliau sprendžia, ar dalyvis pateks į kitą projekto etapą. Režisierė Dalia Ibelhauptaitė, grupės BIX lyderis, televizijos laidų prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas, orų pranešėjas Naglis Šulija ir aktorė Ilona Balsytė sprendžia, kurie „Lietuvos talentų“ dalyviai yra verti keliauti toliau.

„Kai tu pamatai tokį dalyką, supranti, kad kūnas prieš sielą yra vieni juokai. Tavo balsas parodė, kokią gražią tu turi sielą. Tai yra fantastika, tu didelis talentas“, – pagyrų negailės S. Urbonavičius-Samas. „Ačiū, kad nukėlei mus į kitą pasaulį. Tavo jausmai ir balsas mane labai sujaudino“, – sakys D. Ibelhauptaitė. „Mane ištiko lengvas šizofrenijos priepuolis, kai viename žmoguje yra du asmenys. Aš pamėginau užsimerkti. Atrodė, kad ant scenos yra milžinas, kuris traukia dramatišku balsu“, – sakys N. Šulija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)