„Aš žemaitė, kaip bebūtų. Aš su savo emocijomis ir savimi susitvarkau. Man skauda dėl to, kad mano artimiesiems skauda. Mano mama dvi dienas nepratarė nė žodžio irgi būdama žemaitė“, – interviu pradžioje sakė G. Kildišienė ir pasidžiaugė, kad bent jau penkiametė dukra kol kas skaityti nemoka.

Greta tikisi, kad kitais metais, kai dukra pradės eiti į mokyklą, visa ši istorija jau bus pamiršta.

G. Kildišienė patikino, kad ji su mama pernelyg visos šios istorijos nenarpliojo.

„Mano gyvenime nieko apart mano dukros ir darbo apskritai nėra. Tikiuosi, kad kažkada mano gyvenime atsiras vyras, kuris sugebės įrodyti, kad aš galiu juo pasitikėti. Mano skyrybos buvo tiek skausmingos, kad vis dar dabar, beveik po ketverių metų, vėl esu teisminiuose procesuose su buvusiu vyru“, – žurnalistams sakė kol kas dar Seimo narė.

Kalbėti apie buvusį vyrą Gretai nebuvo lengva. Skandalingai pagarsėjusi moteris sako ilgą laiką kentusi psichologinį vyro smurtą.

„Tai yra taip skausminga, kad man sunku įsivaizduoti, koks vyras galėtų šiai dienai man įrodyti, kad yra vertas mano pasitikėjimo“, – sakė G. Kildišienė.

„Gyvenau psichologiniame smurte kiekvieną dieną. Visoms Lietuvos moterims, su pagarba visiems vyrams, noriu pasakyti: nereikia to kęsti, nereikia to daryti, nereikia galvoti, kad vienus kitus dalykus galima atleisti, toleruoti dėl vaikų. Myliu be proto savo dukrą, bet psichologinis smurtas yra daug skaudžiau nei fizinis. Nes randai lieka eilei metų po to“, – sakė G. Kildišienė.

R. Karbauskio pavaduotoja pasakojo, kad jos motina apie skyrybas sužinojo tik išvydusi šaukimą į teismą.

„Nebuvau linkusi viešai kalbėti, kad kažkas ne taip. Mano mama apie skyrybas sužinojo tik kai iki skyrybų buvo likusios kelios dienos. Mama verkė, nes suprato, kaip man buvo sunku eilę metų taip gyventi. Ir dabar nemaniau, kad reikės apie tai kalbėti. Bet visi šie įvykiai mane privertė apie tai kalbėti“, – sakė G. Kildišienė.

Po skyrybų Gretai atiteko, jos žodžiais, didžiausias turtas – dukra. Ir būstas, kuriame ji turi teisę gyventi iki kol dukrai sueis 18 metų.

Laidos vedėjos be užuolankų paklausta, kokie gi jos santykiai su Valstiečių ir žaliųjų partijos pirmininku R. Karbauskiu, G. Kildišienė patikino, kad juos sieja tik darbiniai ryšiai.

„Darbiniai, tik darbiniai ir ne kitaip. Taip, mes matomės Seime, bet ne dažniau nei kiti Seimo nariai jį mato, ne dažniau nei kad mato kita seniūno pavaduotoja, ar kiti pavaduotojai sąjungoje. Ne, mes nesame pora“, – juokėsi G. Kildišienė.

Anot G. Kilšidienės, R. Karbauskis bauginamas iki tokio lygio, kad „sąjungoje, apskritai, moterų nebeturėtų likti ir, gink Dieve, moteris negali būti jokioje aukštesnėje pozicijoje“.

Mane su kažkuo piršti galima dėl to, kad galbūt esu kažkam graži. Galbūt kažkam kyla įtarimų: kaip gali būti, kad ji graži ir dar turi gebėjimų už kuriuos ji buvo pastebėta? Jei kažkas būtų, būtų jau seniai parodyta, su įrodymais. Bet, manau, šiek tiek nesąžininga kaltinti žmogų du metus iš eilės, ištisai. Tiek aš, tiek jis esame kaltinami. Ir nepateikti nei įrodymų, nei dar kažko“, – sakė buvusi R. Karbauskio pavaduotoja.

Kodėl istorija pinasi aplink G. Kildišienę?

„Galbūt kažkam esu graži, galbūt kažkas pavydi“, – dar kartą pridūrė G. Kildišienė ir patikino, kad yra žmonių, kurie negali susitaikyti su tuo, kad jų politinė karjera jau mato saulėlydį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (228)