Kiekvienas komisijos narys projekte turi savo komandą. Šįmet merginų kategorijai vadovauja Saulius Prūsaitis. Joje – keturios žavingos būsimos dainininkės: Marija Grabštaitė, Ieva Voverytė, Paulina Paulauskaitė ir Iglė Bernotaitytė. Po pirmojo finalo Sauliui pavyko išsaugoti visą savo komandą.

Sauliui Urbonavičiui-Samui pasisekė mažiau, jam teko atsisveikinti su komandos nariu Edgaru Morkevičiumi. Vyresniųjų kategorijoje toliau kaunasi: Simona Klusienė, Artūras Balandinas ir Andis Griva.

Ieva Voverytė

Vaikinams vadovaujanti Justė Arlauskaitė-Jazzu taip pat išsaugojo visą komandą. Dainininkė dirba su Mindaugu Avižieniu, Deividu Valma, Pauliumi Drabuliu ir Algirdu Daumantu Ciūniu.

Marijonui Mikutavičiui šiemet atiteko grupių kategorija: „ZetaBeat“, „Golden Age“ ir „Only Once“. Deja, „Strėlės“ pirmosios tiesioginės laidos metu surinko mažiausiai žiūrovų balsų ir turėjo atsisveikinti su projekto scena.

Projekto vedėjas Martynas Starkus, pristatęs visus projekto dalyvius, pabrėžė, kad šį vakarą taip pat teks atsisveikinti su dviem dalyviais. „Taip jau yra. Lemtis praeis su dalgiu“, – rėžė M. Starkus ir paskelbė kovos pradžią.

Dalyviai traukia ginklus

Pirmoji scenoje pasirodė Ieva Voverytė. Juoda, žemę siekiančia suknele pasipuošusi mergina atliko jausmingą dainą, kurią komisija įvertino daugybe liaupsių, o publika - jūra aplodismentų.

„Tu esi tokia dainininkė, kuriai aš atleidžiu visas klaidas“, – rėžė Jazzu. Jaudulį jos pasirodymo metu pastebėjo ir M. Mikutavičius.

Antrasis pasirodė Jazzu komandos narys Deividas Valma. Gulėdamas ant žemės pasirodymą pradėjęs vaikinas jau nuo pirmųjų pasirodymų projekte pelnė daugybės gerbėjų ir pačios Jazzu simpatijų.

„ZetaBeat“

Vis dėlto po šio pasirodymo komisija negailėjo ir kritikos, esą vaikinas dainavo sau, o ne publikai.

Marijono auklėtinės „Golden Age“ nuginklavo visą komisiją ir pavergė dešimtis žmonių, susirinkusių televizijos studijoje. Neįtikėtinu repu „X Faktorių“ užbūrusios merginos sulaukė paprasto ir trumpo Jazzu komentaro: „Aš pasiduodu“.

Artūras Balandinas surengė ryškų pasirodymą, kuris paliko S. Prūsaitį be žado. „Aš per silpnas“, – juokėsi Saulius po pasirodymo, kuriame Artūras popbombas sprogdino pasipuošęs rožiniu sporiniu kostiumu. Komisijai šis pasirodymas sukelė nemažai juoko.

Marija Grabštaitė scenoje atliko Lady Gaga dainą, po kurios komisija nerado nė vieno priekaišto. Sceniška, seksuali, moteriška ir turinti puikų vokalą – tokie komplimentai liejosi po jos pasirodymo.

Algirdui Daumantui Ciūniui M. Mikutavičius negailėjo pastabų: „Vaikščiojai labai plonu ledu“. Pastabų drėbtelėjo ir S. Prūsaitis.

Po to, kai „ZetaBeat“ gerokai supurtė televizijos studijos sienas ir išklausė rausti ir šypsotis privertusių liaupsių, savo ginklą ištraukė ir latvis Andis Griva. Legendinę Kąstyčio Kerbedžio dainą užtraukęs latvis nepaliko abejingų – publika dėkojo plodama atsistojus.

Deividas Valma

Neabejotinai geriausiu šio vakaro pasirodymu buvo tituluota jausminga Paulinos Paulauskaitės daina. „Su tavo balsu galima gręžti gręžinius ir išgavinėti naftą“, – jos balso stiprumą lygino Marijonas.

Justino Bieberio dainą atlikęs Mindaugas Avižienis komentarų klausė kukliai. Tą kuklumą pastebėjo ir S. Prūsaitis, kuris palinkėjo savyje atrasti daugiau „pasiutimo“.

„Golden Age“ užkūrė tikrą pirtį scenoje. Ugnimis besišaudančios petardos ir rokeriška betvarkė nepaliko abejingų.

„Simona šaudo jausmais. Užburiančiais jausmais“, – po Simonos Klusienės pasirodymo kalbėjo jos komandos vadovas Samas. Iš mažo miestelio kilusi Simona, panašu, puikiai jaučiasi didžiojoje scenoje.

Pačioje pasirodymų pabaigoje savo žaižaruojančomis akimis komisiją pavergė Iglė Bernotaitytė, o Paulius Drabulis tiesiog atėmė žadą Justei, kuri neslėpė susižavėjimo jaunuoju atlikėju.

Žiūrovų balsai išvedė komisiją iš pusiausvyros

Susumavus visus rezultatus, su „X Faktoriumi“ šįvakar teko atsisveikinti dviem dalyviams.

Mažiausiai balsų šįvakar surinko ir su projektu atsisveikino Artūras. Vos patekęs į finalus, jis sakė: „Esu pasirengęs metaforiškai bombą numesti, kuri nublokštų teisėjus“. Deja, jo bomba neužbūrė žiūrovų, kurie pašykštėjo jam balsų.

Dėl išlikimo teko kautis dviem merginoms: Ievai ir Marijai.

„Lietuva, ką tu darai?“ – tarp merginų pasirodymų, kai šios dainavo išlikimo kovai skirtas dainas, pasimetusiu balsu tarė Saulius Prūsaitis. Abi dalyvės neabejotinai buvo tituluojamos kaip vienos stipriausių. Jų pasirodymus publika palydėjo griausmingais aplodismentais.

Marijonas savo balsą atidavė Ievai, Jazzu išlygino resultatą ir balsavo už Mariją, Samas balsą atidavė Ievai, o S. Prūsaitis vėl išlygino rezultatą balsuodamas už Mariją. Teisėjai balsavo lygiosiomis, tad buvo vėl žvelgiama į žiūrovų balus.

Mažiau balsų surinko ir projektą paliko Marija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)