Šį sekmadienį „X Faktoriuje“ pasirodys šešiolika dalyvių. Visi jie – talentingi, pelnę teisėjų simpatijas ir trokštantys užkariauti TV3 žiūrovų širdis. Visą savaitę projekto teisėjai intensyviai dirbo su savo auklėtiniais. Visus juos vienija bendras tikslas – noras, kad jo mokinys laimėtų „X Faktorių“.

Saulius Prūsaitis vadovauja merginų kategorijoje. Joje – keturios žavingos būsimos dainininkės: Marija Grabštaitė, Ieva Voverytė, Paulina Paulauskaitė ir Iglė Bernotaitytė. Sauliui Urbonavičiui-Samui priklauso vyresniųjų kategorija: Simona Klusienė, Artūras Balandinas, Andis Griva, Edgaras Morkevičius. Vaikinams vadovaus Justė Arlauskaitė-Jazzu. Dainininkė jau leidžia laiką repeticijose su Mindaugu Avižieniu, Deividu Valma, Pauliumi Drabuliu ir Algirdu Daumantu Ciūniu. Marijonui Mikutavičiui šiemet atiteko grupių kategorija: „Strėlės“, „ZetaBeat“, „Golden Age“ ir „Only Once“.

Prieš pat pirmąjį projekto finalą visi „X Faktoriaus“ dalyviai susirinko pas žinomą fotomenininką Algį Kriščiūną į studiją. Vienas žinomiausių šalies dizainerių Egidijus Rainys pasirūpino jų stiliumi, geriausi plaukų, makiažo specialistai – šukuosenomis ir grimu. Kiekvieno dalyvio įvaizdis – kruopščiai apgalvotas ir atskleidžia jo asmenybę projekte.

Visa kūrybinė komanda tvirtina – „X Faktoriaus“ finalai kiekvieną kartą yra nauji iššūkiai. Kiekvienas stengiasi sukurti ir parodyti žiūrovui, kas galėtų nustebinti. Projekto tikslas yra apstulbinti ne tik ištikimus „X Faktoriaus“ gerbėjus, bet ir skeptikus. „Dažnai smalsuoliai klausia, o kas ten bus, gal šaudys ugnys, fejerverkai? Gal bus daug šviesos ir daug garso? Taip, visa tai mes ruošiame, bet svarbiausia – tai bus kokybiškas, geros muzikos ir tikrų emocijų šou. Čia dainininkai ne nuobodžiaudami gumą tempia. Jie kaunasi dėl jūsų simpatijų. Tik nuo jų priklauso, ar jie dainuos dar ir kitą savaitgalį“, – sako populiariausio Lietuvoje muzikinio projekto režisierius Mindaugas Meškauskas.

Jau pirmame finale kris du projekto dalyviai. Pagal „X Faktoriaus“ licenciją tai yra vadinama dviguba eliminacija. Pasibaigus balsavimams bus paskelbti net trys mažiausiai balsų surinkę dalyviai. Tas, kuris iš trijulės turės mažiausią žiūrovų palaikymą, kris iš karto net nesudainavęs paskutinės išlikimo dainos. Kiti du dalyviai turės progą dar kartą sudainuoti po dainą. Teisėjai nuspręs, kuriam iš jų suteikti dar vieną šansą, o su kuriuo atsisveikinti.

Nuo pat pirmojo sezono projektui vadovaujantis M. Meškauskas tikina, kad pirmasis finalas yra pats svarbiausias. Čia žiūrovas pirmą kartą pamatys, kaip pasiruošė dalyviai svarbiausiam vakarui. „Jau pirmajame finale žiūrovai dažnai pasirenka savo favoritus, už kuriuos vėliau balsuoja ir kituose finaluose. „X Faktoriaus“ dalyviai yra tokie patys žmonės kaip ir visi. Jie jaudinasi, jie nori būti įvertinti, jie tikisi palaikymo. Tie, kurie tikrai pasiruošė ir jaučiasi tvirtai – tai ir parodys jau pirmame finale, tie, kurie tik išgyvena, o ne repetuoja, nesuvaldo jaudulio, suklumpa. Tačiau viskas yra žiūrovų rankose“, – sako M. Meškauskas.

Kurie du dalyviai jau sekmadienį paliks projektą? Kuris bus apipiltas teisėjų liaupsėmis ir žiūrovų aplodismentais? Tai sužinosite jau šį sekmadienį, 19.30 val. per TV3!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)