Garsaus architeko 84-aisiais sukurta roko grupę „Antis“ suvaidino svarbų vaidmenį ne tik Lietuvos roko muzikos, bet ir Atgimimo istorijoje, ji tapo prieš sistemą maištaujančio jaunimo vedle kelyje į laisvę. Pats A. Kaušpėdas, aktyviai dalyvavęs Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio veikloje, tapo Iniciatyvinės grupės nariu ir Sąjūdžio tarybos nariu. 1990 m. buvo išrinktas LTV direktoriumi.

Būtent jam vadovaujant, 1991 m. sausio 13-ąją, Lietuvos televiziją ir radiją užgrobė okupantai. A. Kaušpėdas buvo vienas iš nedaugelio, kurie pastatą, rusų kareiviams, muojuojant buožėmis – paliko paskutinis.

Laidoje „Laisvės vėliavnešiai“ laukia įdomus dviejų kartų muzikų susitikimas, kurio metu M. Pitrėnas „Anties“ lyderiui pateiks staigmeną. Jiedu kartu yra stovėję toje pačioje scenoje. Tik garsus dirigentas tuo metu buvo dar paauglys, kurį pats A. Kaušpėdas išsirinko kartu atlikti dainą. Tai bus atviras ir jausmingas pokalbis apie svarbius Lietuvai įvykius ir šiems dviems, jai nusipelniusiems žmonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)