Apdovanojimai vyko Microsoft Theater Los Andžele, juos vedė Jimmy Kimmelis.

Geriausiu draminio serialo aktoriumi išrinktas Rami Malekas už pasirodymą seriale „Ponas Robotas“ („Mr. Robot“). Geriausia aktore išrinkta „Orphan Black“ žvaigždė Tatiana Maslany. Šie du aktoriai „Emmy“ apdovanojimus gavo pirmą kartą.

Komedijos kategorijoje geriausiais pripažinti Jeffrey Tambouras („Transparent“) ir Julia Louis-Dreyfus iš „Veep“.

Milžiniško populiarumo sulaukęs televizijos HBO šou dabar yra daugiausiai apdovanojimų pelnęs draminis serialas – per kelerius metus jis susižėrė net 38 „Emmy“ statulėles.

„Sostų karai“ kovoje dėl pagrindinio sekmadienio vakaro apdovanojimo įveikė „Better Call Saul,“ „Dauntono abatiją“ (Downton Abbey), „Tėvynę“ (Homeland), „Kortų namelį“ (House of Cards), „Mr Robot“ ir „Amerikiečius“ (The Americans).

Visgi daugiausiai „Emmy“ kada nors laimėjęs šou, įskaitant ne menines laidas, išlieka televizijos NBC satyros šou „Saturday Night Live“, pelnęs 45 statulėles.

Svarbi „Emmy“ gairė Juliai Louis-Dreyfus

Tai buvo vakaras, kai dramos kategorijose buvo pripažinti, galima sakyti, naujokai, o komedijos kategorijose – senbuviai.

Geriausios komedijų aktorės kategorijos apdovanojimą jau penktą kartą iš eilės laimėjo Julia Louis-Dreyfus, HBO politinės satyros seriale „Veep“ vaidinanti prezidento pareigas perimančią viceprezidentę.

„Norėčiau paskirti tai savo tėvui, kuris mirė penktadienį, ir aš patenkinta, kad jam patiko „Veep“, nes jo nuomonė būdavo tikrai svarbi“, – drebančiu balsu pasakė aktorė.

„Veep“ vėliau dar gavo „Emmy“ kaip geriausias komiškas serialas.
Geriausiu komedijų aktoriumi antrus metus iš eilės buvo pripažintas Jeffrey Tamborasiš „Transparent“. Jis ragino prodiuserius ir režisierius suteikti televizijoje daugiau galimybių translyčiams talentams.

Atkakliausios vakaro varžybos vyko geriausios dramos aktorės kategorijoje, kurioje laimėjo Tatiana Maslany (Tatjana Maslani) iš „Juodosios našlaitės“ (Orphan Black), įveikusi favoritę Robin Wright (Robin Rait) iš „Kortų namelio“ (House of Cards) ir praėjusių metų laureatę Violą Davis iš „Kaip išsisukt padarius žmogžudystę“ (How to Get Away with Murder).

Kevinas Spacey, kuris niekada nėra gavęs „Emmy“, šįkart vėl liko it musę kandęs, kai geriausio dramos aktoriaus kategorijoje laimėjo Rami Malekas (Ramis Malikas), vaidinęs kibernetinio saugumo trileryje „Mr. Robot“.

Vakaro svečiai - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)