Projekto „Nacionalinė ekspedicija: Nemunu per Lietuvą“ komandai teko išverti ir alinančius karščius, ir kelionės metu užklupusius škvalus, tačiau sutikti žmonės ir patirti įspūdžiai neleido abejoti, kad tai – viena iš unikaliausių patirčių įgulos narių gyvenime.

Ekspedicijai jau antrus metus vadovavo profesorius Alfredas Bumblauskas, kartu su juo plaukė etnomuzikologė Zita Kelmickaitė, gamtininkas Selemonas Paltanavičius, žurnalistas Edmundas Jakilaitis, lenktynininkas Benediktas Vanagas kartu su sūnumi Nojumi, kariškis Arūnas Valinskas jaunesnysis bei atlikėjas Gabrielius Liaudanskas-Svaras, jau antrus metus iš eilės plaukęs su sūnumi Mykolu.

Pernai projekto įgula įspūdingą žygį pradėjo Kaune ir Nemunu plaukė iki pat Klaipėdos, o šįmet buvo tiriama kita upės atkarpa – ekspedicija prasidėjo Nemuno ištakose Baltarusijoje ir finišavo Pažaislyje. Įgula keliavo specialiai ekspedicijai pagamintomis venterinėmis valtimis „Vytis“ ir „Rusnietis“, kurias atkūrė Rusnės laivadirbys Simas Knapkis. Visi kelionės metu patirti atradimai ir įspūdžiai jau netrukus virs dokumentinių filmų seriją, kurią nuo rudens transliuos LRT televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)