Posakį „Visi vyrai kiaulės“ tuoj paneigė Laima Tamulytė-Stončė: „Kai girdžiu kitas pasakojant, kad gražūs žodžiai dingsta, aš nesuprantu, kaip taip gali būti. Nepamenu dienos, kada mano vyras nebūtų pasakęs, kad mane myli. Jis visada randa būdų nustebinti. Galbūt kitiems tai atrodo vaikiška, bet iš tiesų tai veda iš proto.

Didžiausia 21 amžiaus bėda, kad žmonės prarado norą kurti šeimą, o ne tiesiog tapti vyru ir žmona, sugyventiniais. Mes nesituokėm 11 metų, bet kalta esu aš. Jis kelis kartus manęs klausė, ar sutikčiau tekėti. O aš atsakydavau, kad gal ir nesutikčiau. Vyrus tai muša iš vėžių. Jie bijo gauti neigiamą atsakymą.“

Vyrus teisino ir psichologė Rūta Bačiulytė. Ji teigė, kad vyrai skiriasi nuo moterų, nėra tokie emocingi, o tai verčia moteris manyti, kad visi jie kiaulės. „Ar visi vyrai kiaulės? Labai provokuojantis klausimas. Jeigu visi vyrai kiaulės, tai visos moterys kalės. Visų pirma, visi mes esame žmonės ir turime žmogiškų, psichologinių poreikių.

Vieni iš tų poreikių yra pripažinimas, meilė, švelnumas. Ir tai nepriklauso nuo lyties. Tiesiog abi lytys skirtingai tikisi, reikalauja, prašo. Taigi tikrai nemanau, kad visi vyrai kiaulės, kaip ir ne visos moterys kalės. Šitoks pasakymas yra kilęs todėl, kad vyrų emocinis raštingumas menkesnis. Kai moteris nori pasišnekėti, pasidalyti savo jausmais, dažnas vyras jos nesupranta, jis nori kalbėti apie reikalus.

Tai ko tu nori? – klausia vyras. Jis nesupranta išsiliejimo apie jausmus, apie dėmesį. Todėl moteris padaro išvadą, kad jis yra kiaulė. Daug metų buvo tylima apie tai, kad moterys ir vyrai skiriasi. Bet tas skirtumas traukia, moteris ir vyras nori vienas kitą pažinti. Tarp kitko, geriausi santykiai tie, kuriuose yra šiek tiek įtampos. Neįmanoma gyventi be konfliktų. Klausimas yra tas, ar mes mokame konfliktuoti. Jeigu žmogus ieško visiškai tapataus partnerio, nori su juo būti tarsi dvyniai, tai greičiausiai nusivils vienas kitu. Kai jie išsiskirs, moteris sakys, kad iš pradžių jis atrodė toks panašus į ją, o išaiškėjo, kad kiaulė.“

Taip pat moteriškame „Ginče“ dalyvavo dainininkė Ingrida Kazlauskaitė, gydytoja Jelena Tulčina, vedybų planuotoja Agnieška Dobrovolska, advokatė Vilija Gražulytė, pažinčių tarnybos „Meilės harmonija“ įkūrėja Vilma Šiaučiūnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)