Menininkė Eglė Grėbliauskaitė-Tursienė augina keturis vaikus: aštuoniolikos Petrą, trylikos Antaną, dvylikos Oną ir šešerių Agotą. „Dėmesį padaliname pagal poreikius, galimybes ir tai, kam jo labiausiai reikia. Nė vienas vaikas nebūna nuskriaustas“, – sako modelis.

Su neįveikiamais paauglystės iššūkiais moteriai neteko susidurti – su visais vaikais randa bendrą kalbą, o bręstančių vaikų pokyčiai džiugina širdį.

Pasak pašnekovės, svarbiausia su vaikais yra kalbėtis ir girdėti. Keturių vaikų mama įsitikinusi – nebūtina visais klausimais su vaikais rasti bendrą kalbą. „Ne visada paaugliai nori apie viską kalbėtis su tėvais. Kartais sėkmės receptas yra leisti žmogui galvoti, kaip jis galvoja, patirti savo atradimus“, – įsitikinusi pašnekovė.

„Tėvų susirinkime“ Eglė prisimins savo paauglystę. „Mano mama buvo pasirinkusi stebėtojos poziciją, suteikė daug atsakomybės ir laisvės. Man tai buvo į naudą. Savo vaikams aš duodu mažiau pasirinkimo motyvuodama tuo, kad mažesnė apsisprendimo galimybė palengvina jų būtį“, – kalbės E. Grėbliauskaitė-Tursienė.

Laidoje pasisakys ir vaikų psichiatras psichoterapeutas Linas Slušnys. Specialistas įvardins būdus, kaip rasti bendrą kalbą su paaugliais, kaip suvaldyti situaciją namuose, spręsti konfliktus, kalbės apie tėvų vaidmens svarbą bręstančio vaiko pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)