Tačiau neseniai atžalų susilaukę žinomi Lietuvos tėvai – Erika Vitulskienė ir Marius Jampolskis niekada nerizikuotų kūdikio gyvybe ir nesiryžtų be medikų pagalbos priimti į pasaulį ateinantį mažylį.

„Pirmojo gimdymo be galo bijojau, nes nežinojau, kas manęs laukia. Antrojo bijojau ne ką mažiau, nes žinojau, ko tikėtis”, - šį ketvirtadienio vakarą 19.30 val. LNK pokalbių laidoje „Valanda su Rūta” prisipažins ką tik antrojo sūnaus su dainininku Merūnu Vitulskiu susilaukusi Erika. – Ir žinote, po šių savo patirčių aš niekada gyvenime nerizikuočiau savo vaikų gyvybėmis. Ne visada sklandžiai prasidėjęs šis procesas sklandžiai ir pasibaigia. Nežinau, jei ne medikų pagalba, kaip būtų pasibaigęs antrojo sūnaus atėjimas į pasaulį.”

M. Vitulskis dalyvavo pirmajame žmonos gimdyme, deja, į antrąjį pavėlavo 20 minučių.

Marius Jampolskis taip pat su įvairiomis emocijomis prisimena neseniai pasaulį išvydusios dukros Viltės atėjimą į pasaulį.

„Neslėpsiu, turėjome šiokių tokių nesklandumų, bet žinote, kuo vyras gali padėti savo moteriai ligoninėje – nebent už rankos palaikyti. Gydytojai, matydami kaip nesmagiai jaučiausi, vis duodavo man kokią užduotėlę”, - prisimena Marius.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto narė, akušerė ginekologė Vida Marija Čigriejienė įsitkinusi – gimdymas namuose XXI amžiuje yra nusikaltimas prieš gyvybę. Jis negali būti leistinas, o tuo labiau finansuojamas, nes kiekvieną gimdymą lydi rizika.

Verslininkė Erika Purauskytė per 35 savo gyvenimo metus nė karto nepagalvojo, kad norėtų turėti vaikų. Dėl jos nenoro susilaukti palikuonių netgi iširo jos santuoka. Vaikų gimdymą ir namų židinio kurstymą į karjerą iškeitusi Erika sako niekada dėl to nesigailėjusi. Priešingai – ji sako šiandien gyvenanti pilnavertį, įdomų gyvenimą, o kūdikiu vadina savo renginių organizavimo verslą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)