Žinomų vyrų trio pasirinko atvaizduoti legendinio Viktoro Hugo romano „Paryžiaus katedra“ meilės peripetijas: šeštadienį eteryje pasirodys kuprius Kvazimodas, dvasininkas Frolas ir karininkas Febas.

„Mūsų meilės istorija – sudėtinga. Trys vyrai danuoja įsivaizduojamai damai. Kitose komandose yra bent po vieną moterį, todėl mes ir pasirinkome „Paryžiaus katedrą“, nes joje Esmeralda apsuko galvas trims vyrams. Parodėme, kaip vyrai išprotėja, kai įsismyli moterį, – juokėsi dvasininko vaidmenį atlikęs V. Cololo – O man dar teko vaidinti kunigą. Tai ar jūs įsivaizduojate, kaip tai sunku, kiek jis kentė dėl šios meilės?“

Deivis, kuriam atiteko Kvazimodo vaidmuo, tikino, kad „Paryžiaus katedros“ temą jie interpretavo savaip: „Mes esame nestandartiniai vyrukai, todėl žmonės iš mūsų ir tikisi nestandartinio pasirodymo. Todėl Paryžiaus katedros personažai – Kvasimodas, Frolas ir Febas – iš meilės pames galvas. Daina Esmeraldai virs Marijono Mikutavičiaus daina „Ar mylėsi tu mane“, kuri iš ties yra Turkijos futbolo himnas su Dalios Teišerskytės žodžiais!“

Žinomų vyrų pasirodyme gausu veiksmo ir staigmenų – nuo liepsnų šou iki su sutana šokinėjančio kunigo. Operos solistas R. Karpis pasakojo, kad sudėtingą scenografiją kūrė žinomas šokėjas Donatas Bakėjus.

„Daina buvo intensyvi ir patogi groteskai, todėl mes tai ir pavaizdavome, ne tik daina, bet ir šokiu. Iš pažiūros gal ir neatrodo, kad šokis sudėtingas, tačiau po pasirodymo mes visi žliaugėme prakaitu“, – tikino R. Karpis.

Štai tokią – šiek tiek išprotėjusią, šiek tiek šmaikščią – meilės istoriją projekto scenoje jau šį šeštadienį, Šv. Valentino dienos išvakarėse, pasakos Vitalijus, Deivis ir Rafailas. O kas jiems patiems gyvenime yra meilė?

„Meilė, tai toks jausmas, kurio paaiškinti vienu, dviem ar trimis žodžiais negali. Ją kiekvienas supranta skirtingai ir nesinori šio jausmo suprimityvinti įvardinant. Žinau tik viena, kad meilę švęsti, apverkti ar išprotėti nuo jos reikia visus metus, o ne vieną dieną“, – tikino R. Karpis.

Jo scenos kolega Deivis tikino, kad klausimas, kas yra meilė, toks pats senas, kaip ir žemė: „Klausimas, į kurį dar niekas neatsakė, todėl ir aš nesiimsiu šios užduoties“.

Linksmasis V. Cololo buvo konkretesnis. „Meilė yra viskas: gera nuotaika, drugeliai pilve, ryškios spalvos. Meilė yra gėris, kuriuo norisi dalintis, jausmas atskleidžiantis žmogaus vidines jėgas ir galimybes. Meilė tave priverčia daryti netikėčiausius dalykus, pavyzdžiui, dainuoti serenadas po balkonu. – sakė V. Cololo ir pridūrė, kad jaunystėje dainuodavo savo žmonai. – Aš, pavyzdžiui, dainuodavau serenadas prie pedagoginio bendrabučių, nes ten mokėmės mes su žmona. Budinčioji manęs neįleisdavo, tai ne tik dainuodavau po balkonu, bet ir lipdavau pas žmoną balkonais!“

„Trys muškietininkai. Garsiausios meilės istorijos“ muzikiniame projekte dalyvaus patys ryškiausi šalies muzikos, teatro, šokio ir televizijos atstovai: Marius Jampolskis, Česlovas Gabalis, Ineta Stasiulytė, Deividas Meškauskas, Gerda Stiklickienė, Andrius Žiurauskas, Irena Starošaitė, Andrius Butkus, Džiugas Siaurusaitis, Justina Žiogaitė, Ramūnas Rudokas, Birutė Petrikytė, Ruslanas Kirilkinas, Eglė Jazkaitė, Rafailas Karpis, Vaiva Budraitytė, Aleksandras Ivanauskas-Fara, „Patrulis“ Algis Radzevičius, Vitalijus Cololo, Deividas Norvilas-Deivis, Inga Norkutė-Žvinienė, Sakalas Uždavinys ir kiti.

Projekto komisijoje teisėjaus laidų kūrėjas ir vedėjas Arūnas Valinskas, aktorė Kristina Kazlauskaitė, dirigentas Donatas Katkus ir baleto primarijus Nerijus Juška. Vakaro vedėjas – Marijus Mikutiavičius.