„Nebevaldžiau savo gyvenimo. Per gėrimą netekau darbo teatre, televizijoje, buvo gėda prieš žiūrovus, vadovus ir patį save. Vieną dieną mane tiesiog besivoliojantį gatvėje rado policininkai“, – laidoje prisipažins aktorius Arūnas Sakalauskas.

Nemaloniam, tačiau itin atviram interviu 53-ejų vyras ryžosi, kad įspėtų lietuvius negrimzti į alkoholio liūną. Arūnas suskaičiavo, kad gerė net aštuoniolika metų, ne kartą bandė mesti, pagalbos kreipėsi į medikus, bet atsisakyti pražūtin stumiančios priklausomybės nepavykdavo. Aktoriaus nesustabdė net plačiai nuskambėjęs įvykis, kai vidury baltos dienos, būdamas girtas, jis sėdo už savo visureigio vairo ir apdaužė net dešimt automobilių. „Be artimųjų pagalbos nebūčiau išsikapstęs, todėl noriu pasakyti, kad brangių žmonių buvimas greta be galo svarbus“, – gyvenimo būdo laidos kūrėjams prisipažins A. Sakalauskas.

Aktorius jau penkerius metus nevartoja alkoholio, lankosi anoniminių alkoholikų susirinkimuose ir globoja jauną vaikiną, bandantį įveiktį šią priklausomybę. „Paslysti nesunku, o štai išsikapstyti ir susigrąžinti žmonių pasitikėjimą reikia labai daug laiko. Nepatikimo žmogaus šešėlis prie tavo vardo velkasi ilgai, kad jo atsikratytum penkerių metų nepakanka, reikia aštuoniolikos ar net dvidešimties“, – įsitikinęs Arūnas.

Apie draugystę su buteliu šio vakaro „Gyvenimas“ laidoje atvirai kalbės ir muzikantas bei televizijos projektų prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas. Vienos populiariausių visų laikų grupių BIX siela bus nuoširdus – buvo metas, kai neišsiblaivydavo savaitėmis. „Užklupus sėkmei, prasigerti nesunku. Tave visi vaišina, visur kviečia, pasaulis tau atrodo iki kelių. Kai pradėjau dirbti televizijoje, mes nuolat gerdavom, šiek tiek prasiblaivę padarydavom laidą ir vėl grįždavom prie taurių. Tai buvo tarsi užburtas ratas“, – sako Samas.

Laidos kūrėjams jis prisipažins, kad „velnio lašai“ tapo ir jo pirmosios santuokos griūties priežastimi. Skaudžiausia tai, kad, pašlijus santykiams su pirmąja žmona, taurelę kilnojo ne tik jis, bet ir jųdviejų vaikų motina. Šeima iširo, atsakomybę užauginti dukrą ir sūnų prisiėmė S. Urbonavičius. Į butelį muzikantas nebesižvalgo jau daugiau nei vienuolika metų. Alkoholį jam pakeitė žalioji arbata, audringus vakarėlius – laikas su šeima ir poilsis.

Gerdami griaunate savo gyvenimą ir nustojate tobulėti“, – jau šį vakarą 19.30 val. LRT laidoje „Gyvenimas“ tvirtins Arūnas Sakalauskas ir Saulius Urbonavičius-Samas. Atvirai išpažinčiai prieš televizijos kameras garsūs vyrai ryžosi todėl, kad mano, jog atėjo metas garsiai prabilti apie išgėrinėjančią Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)