Tiesioginę transliaciją pradėjo vilnietis Aleksas Augaitis. Kalbos defektą turintis vaikinas tapo tikra „X Faktoriaus“ sensacija. Scenoje repo sugebėjimus rodęs jaunuolis sužavėjo tiek teisėjus, tiek žiūrovus. Aleksas džiaugiasi ne tik į socialinę paskyrą plūstančiais laiškais, draugų palaikymų, bet ir pats savimi. „Man patinka sulaukti dėmesio realybėje“, – sako vaikinas.

Nors daugelis Aleksą lygina su garsiuoju reperiu Eminemu, šiandien žiūrovai išvydo vaikiną atliekant visai kito stiliaus kūrinį – vieną gražiausių roko stiliaus hitų.

Be Alekso scenoje pasirodė ir kiti penkiolika „X Faktoriaus“ dalyvių. Kartu su Aleksu S. Prūsaičio komandoje yra dar trys vaikinai – Jonatanas Kazlauskas, Thomas Tumosa ir Rihards Berzins. Justės Arlauskaitės-Jazzu komandoje – merginos: Miglė Pivoriūnaitė, Justė Gaižauskaitė, Monika Pundziūtė, Odilija Murauskaitė. Sauliaus Urbonavičiaus-Samo komandoje – grupės: „Original Copy“, „ZetaBeat“, „Ellse“ ir kol kas dar pavadinimo neturinčios Elvina, Greta, Eglė, Samanta. Marijaus Mikutavičiaus komandoje – vyresnieji: Paulius Jonikas, Marija Beržė, Domas Česnulevičius, Erika Astrauskaitė.

Ir nors prieš pat pirmąją tiesioginę transliaciją dingo kalbos sutrikimą turintis Aleksas Augautis, transliacija prasidėjo be trikdžių. Nežinia, kur buvo dingęs vaikinas, anot dalyvių, jam pasidarė bloga ir jis tiesiog išnyko. Vis tik paskutinę minutę jis grįžo.

Pirmoji pasirodė Justė Gažauskaitė. Marijonas merginai negailėjo komplimentų, jų pažėrė ir Samas, ir Saulius Prūsaitis: „Nepersijaudinai, susitvarkei su jauduliu“. Antroji ant scenos lipo Erika Astrauskaitė, komisijai ir jai negailėjo komplimentų, o S. Prūsaitis prisipažino, kad nenorėjo, jog daina liautūsi. „Dėkoju Dievui, kad tu esi, nes dėl tokių žmonių kaip tu, yra muzika“, – dėkojo Erikai Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Pirmieji vaikinai, pasirodę ant scenos – rokeriai „Ellse“. Rokeriai atliko „Kings Of Leon“ dainą „Use Somebody“. Po jų pasirodymo komisija pažėrė komplimentų būgnininkui. „Man susidarė įspūdis, kad jūs esate įmesti į sau neįprastą erdvę, – kalbėjo Marijus. – Bet energetika buvo nebloga.“

Pristatydamas savo dalyvį, S. Prūsaitis neneigė, kad iki šiol jis jam yra didžiulis klausimas. Ir nors dar ankstesnių laidų metu ne vienas komisijos narys suabejojo, ar Aleksas susitvarkys su tiesioginių transliacijų jauduliu, jis nė kiek nesutriko. A. Augaitis scenoje užtikrintai atliko „The Police“ dainą „Every Breath You Take“.

„Tu esi fenomenas ir vienas iš mano favoritų“, – Alekso pasirodymą gyrė Jazzu. M. Mikutavičius neslėpė, kad Aleksas visus labai nustebino savo pasirodymu. „Tu man atvėrei akis ir dar kartą parodei, ką muzika gali žmogui“, – džiaugėsi Saulius Urbonavičius.

Vis tik po pasidorymo A. Augaitis prisipažino, kad nėra patenkintas savimi: „Galėjau geriau“.

Kita ant scenos lipo Odilija Murauskaitė. „Tikra kovotoja“, – taip savo komandos narę apibūdino J. Arlauskaitė-Jazzu. Mergina atliko „eurovizinį“ atlikėjos Lenos hitą „Satellite“.

Po jos M. Marijonas pristatė savo komandos „sunkiąją artileriją“ – Paulių Joniką. Vaikinas atliko „Nickelback“ dainą „How You Remind Me“.

Įpusėjus pasirodymams, ant scenos pasirodė merginos, suburtos „X Faktoriaus“ atrankų metu: Elvina, Greta, Eglė, Samanta. Jos atskleidė ir naująjį savo pavadinimą – „Kava“.

Lyrišką dainą atlikusios merginos ir sužavėjo, ir nuvylė komisiją. „Jūs turit puikius balsus, visą paletę, bet jūs turit susiimt“, – merginas kritikavo S. Prūsaitis, o Jazzu nestokojo komplimentų ir dėkojo S. Urbonavičiui, kad merginas subūrė į vieną grupę. M. Mikutavičius merginoms linkėjo drąsos ir patekti į „X Faktoriaus“ finalą.

„Dėl to toks ir pavadinimas: Ka – nesitikėjot? Va“, – šmaikštavo Saulius Urbonavičius-Samas.

Latvis Rihards Berzins komisiją pavergė ne tik atlikimu, bet ir nepriekaištingu pasirodymu bei choreografija. Komisija neabejojo jo talentu ir komisijos palaikymu.

„Perlu“ ir „mergaite iš paveikslo“ pavadinta Monika Pundziūtė atliko lyrišką dainą, po kurios komisija bandė tvardyti komplimentus. Anot jų, nesinori girti, kad tokioje jaunystėje mergina nesusirgtų žvaigždžių liga. Vis tik komplimentų netrūko. „Man tu esi nugalėtoja“, – nedaugžodžiavo Jazzu.

Monika – vis dar moksleivė.

Marijos Beržės pasirodymas nesužavėjo S. Prūsaičio. Anot jo, į sceną reikėjo ne šokėjus, o vaikinus su gitaromis pasikviesti. „Suknelę gražiai kilnojai, gerai, kad ne per aukštai“, – nusijuokė Jazzu.

S. Urbonavičius savo komando nares „ZetaBeat“ pristatė nekukliai: „Tai geriausia merginų grupė Lietuvoje“. „Kadangi esu tūlas lietuvis, tai rytoj būtinai parašysiu, kad „ZetaBeat“ varo „fonūškę“, – kalbėjo S. Prūsaitis. – Nu juokauju. Labai gerai varot, panos!“

Merginoms komplimentų negailėjo ir Justė, ir kiti komisijos nariai.

Po merginų pasirodymo, scenoje pasirodė Thomas Tumosa. „Didžiausiu projekto pamaiva“ pristatytas vaikinas sužavėjo Justę Arlauskaitę-Jazzu. Po pasirodymo ji pasiūlė jam kartu įrašyti duetą.

Miglė Pivoriūnaitė, per plauką išlikusi „X Faktoriuje“, tiesioginių transliacijų metu, anot komisijos, tapo tikra vėtra. „Tai buvo žiauriai gerai. Ačiū“, – dėkojo A. Prūsaitis.

Po jos į sceną lipo Domas Česnulevičius, vėliau griausmingą pasirodymą atliko „Original Copy“. Komisiją jis pavergė savo nuoširdumu ir paprastumu. O Jonatanas Kazlauskas komisiją žavėjo Reamon daina „Supergirl“. „Tu unikalus, į tave įdomu žiūrėti“, – komplimentus dalijo M. Mikutavičius.

Pasibaigus visiems pasirodymams, prasidėjo balsavimas, po kurio net du dalyviai turėjo palikti šou.

Žiūrovų palaikymo sulaukė „Original Copy“, Erika Astrauskaitė, Jonatanas Kazlauskas, Rihards Berzins, „Kava“, Domas Česulevičius, Monika Pundziūtė, Miglė Pivoriūnaitė, Paulius Jonika, Marija Beržė, Thomas Tumosa, Odilija Murauskaitė ir Aleksas Augaitis.

Po pirmosios transliacijos, su „X Faktoriumi“ teko atsisveikinti Justei Gaižauskaitei, Justės Arlauskaitės-Jazzu komandos narei.

Dvi grupės, „ZetaBeat“ ir „Ellse“, stojo į dvikovą dėl galimybės išlikti projekte. Pirmieji pasirodė grupė „Ellse“, tačiau jie neatsilaikė prieš jaudulį, solisto balsas buvo labai neužtikrintas. Merginos „ZetaBeat“ scenoje parodė labiau užtikrintą pasirodymą.

S. Prūsaitis nedaugžodžiavo: „Vieni vartai“. Vyrams kritikos nestokojo ir Jazzu, anot jos, jie iš karto pasidavė. Merginų grupę palaikė ir Marijonas.

Po pirmosios laidos su šou atsisveikino du dalyviai: J. Gaižauskaitė ir vyrai „Ellse“.

Pagrindinis „X Faktoriau“ prizas – 15 000 eurų grynais! Nugalėtojas džiaugsis ir kontraktu su „Sony Music“, kuri išleis Europos rinkai skirtą singlą. TV3 projekto nugalėtojas turės galimybę padirbėti pasaulinio lygio įrašų studijoje, kurioje jam talkins ten dirbantys profesionalai. Projekto nugalėtojo balsą išgirs visa Europa! Įrašyta daina bus išplatinta Europos radijo stotims.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (403)