Iškilmingą pirmąkart surengtą neįgaliųjų apdovanojimo koncertą „Griaunantys sienas“ kviečiame žiūrėti Tarptautinę neįgaliųjų dieną, gruodžio 3-ąją, 19 val. per LRT televiziją. Apdovanojimų ceremonija bus transliuojama su vertimu į gestų kalbą. Koncertą ves Edita Mildažytė ir Marijus Žiedas.

Neįgaliuosiems scenoje kūrinius dovanos Liepa Mondeikaitė, Irena Starošaitė, Vytautas Šiškauskas, Stanislovo Stavickio-Stano vadovaujamas Lietuvos aklųjų choras „Feniksas“, Kauno kurčiųjų reabilitacijos centro „Imituojamos dainos“ kolektyvas, kiti atlikėjai.

LRT televizijos teryje bus įteikti apdovanojimai daugiausiai sporto ir meno srityse pasiekusiems neįgaliesiems, draugiškiausiai neįgaliesiems bendruomenei, neįgaliesiems palankias darbo sąlygas sukūrusiems verslininkams, taip pat už savanorystę.

Apdovanojimus organizuoja ir remia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. „Džiaugiuosi, jog galime pagerbti žmones su negalia, kurių daugelis yra kuriantys, įveikiantys iškilusias kliūtis, siekiantys daugiau nei turi šiandien ir trokštantys įprasminti savo gyvenimus. Matydami tokius įkvepiančius pavyzdžius, mes dar kartą susimąstome, jog mūsų sėkmė yra mūsų pačių rankose“, – sakė ministrė Algimanta Pabedinskienė.

„Griaunantys sienas“ pristatys žiūrovams aktyviai į socialinį gyvenimą įsitraukusius neįgaliuosius, socialiai atsakingus verslininkus, meno vadovus. Šventės dalyvius sveikins žinomi politikos, kultūros, švietimo ir sporto pasaulio atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)