„Žmonės, kariai, jie juk niekada nekovoja tik tam, kad ateitų ir pasišaudytų už kažkokios valstybės pinigus. Juk kovoji dėl kitų ramybės… Kai žmonės šneka, kad nereikia ginti tos Lietuvos, ką čia ginsi – tai ką darė žmonės Sausio 13-tą? Kam jie tada stovėjo? Tada išvis galim sakyti, kad nieko nereikia, sėdėkim, kiaušus krapštykim televizorių žiūrėdami ir mus apgins... Kas apgins? O kodel kitas turi rizikuoti gyvybe už kažkokį lietuvį?” – klausia G. Savickas.

Netikėtą aktoriaus atsivėrimą antradienį galės išvysti ir LRT televizijos žiūrovai – jis ištars itin jautrų atsisveikinimą su projektu „Tikri vyrai“. Paaiškės ir tai, kas privertė vieną iš projekto lyderių, visų dalyvių numylėtinį, palikti Ruklos karinį poligoną nesulaukus finalinės užduoties.

„Kai supranti, kad Sausio 13-ąją žmonės žuvo eidami nuogi, be ginklų, be nieko, tiesiog stovėjo ta gyvatvore… Bet tikra gyvatvorė yra ir čia”, – pridūrė G. Savickas, rodydamas į savo kolegas, garsius Lietuvos žmones, kurie savo įprastus gyvenimus iškeitė į dviejų savaičių karinius mokymus. „O jei kas bandys paneigti tai dabar savo kiaušinių pasikrapštymu ir kažkokiu komentaru mūsų komentarų epochoje, tai apsišikit tada. Tikrai. Apsišikit stačiai stovėdami ir drebėdami”, – baigė savo emocingą kalbą G. Savickas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją