Kažin, ar būtų galima suskaičiuoti, kiek kilometrų per du dešimtmečius buvo nukeliauta, kiek pasaulio šalių aplankyta, kiek pašnekovų istorijų išklausyta. Gal klausimas „Kiek?“ ne toks reikšmingas. Daug svarbiau žinoti atsakymą į klausimą „Kaip?“. Kaip sužavėti žiūrovus, kaip prakalbinti pašnekovus, kad emocijų netrūktų abipus ekrano. Atsakymą žino „Nuo... Iki...“ laidos kūrėjai, todėl žiūrovai naujame sezone vėl išvys ir išgirs ne vieną kino ekrano vertą istoriją.

Pasitikdami jubiliejų ir filmuodami naujojo sezono vaizdo klipą, „Nuo... Iki...“ laidos autoriai užsakė rekordinį keturių aukštų tortą.

„Tortas išėjo toks milžiniškas, kad, norėdama uždegti žvakutes ant jo, turėjau pasilypėti ant kopėtėlių, - juokėsi Giedrė. – Tortas buvo kone metro aukščio, bet jeigu tektų dalyti jį visiems tiems, kas per dvidešimt metų dalyvavo mūsų laidoje, tai būtų vos mažytis pyragaitis“.

Gimtadieninis „Nuo... Iki..“ tortas buvo 30 kilogramų, rožiniam saldėsiui prireikė net trijų kilogramų riešutų, ir ne mažiau florentinų bei triufelių masės. O jeigu ryškiai rožinės spalvos marcipaninė masė, dengusi tortą, būtų išklota, siektų nei daug, nei mažai – maždaug 5 kvadratinius metrus, tiek pat, kiek standartinio buto vonios kambarys.

„Bet svarbiausias reikalavimas buvo tas, kad tortas būtų be uogienės!“ - šypsosi Giedrė.
Artimiausi Giedrei žmonės žino, kad ji bijo... uogienės, kaip kiti vorų ar aukščio.

„Nemėgstu – tam net netinkamas žodis. Man žiauriai nemalonu, kai viename kambaryje su manimi esantys žmonės valgo uogienę. Pamenu, kad vaikystėje, kai mama virdavo aviečių uogienę ir kvapas pasklisdavo po namus, dingdavau iš namų. Grįždavau tik tada, kai atidarius langus, mama išvėdindavo kambarius“.

Giedrė nevalgo jokių saldumynų, kuriuose bent kas nors primintų uogienę, džemą ar jų konsistenciją.
„Prisipažinsiu, labiausiai man patinka valgyti saldumynus Paryžiuje, nes jų boulangerie beveik nebūna pyragaičių su uogienėmis“, - šypsosi Giedrė, ruošdamasi 20-ajam LNK gimtadieniui.

Dramatiški gyvenimo posūkiai, neįtikėtinos sėkmės istorijos ar vietos, kurias jei ne televizijos kamera sunkiai galėtumėte pamatyti – jau greitai naujajame LNK sezone su Giedre Talmantiene.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją