Pirmoje teismo instancijoje iki gyvos galvos nuteistam H. Daktarui metami sunkūs kaltinimai – verslininko Sigito Čiapo ir jo vairuotojo Vinco Varno sušaudymas. Vladimiro Seneckio ir Rimanto Ganusausko pravarde - Mongolas nužudymas. Tačiau , pasak Daktaro, įrodymų nėra. Faktų, kad Mongolas nužudytas nėra, nes niekas nerado jo kūno. Nei gyvo, nei mirusio.

Pagrindinis Daktaro bylos tyrėjas, buvęs prokuroras Algimantas Kliunka teigia, kad įrodymų - kalnai. Buvę Henriko Daktaro gaujos nariai Rimvydas Žilinskas ir Vidmantas Gudzinskas davė parodymus, kaip buvo nužudytas Rimantas Ganusauskas ir kur jis buvo pakastas. „Byloje 16 kaltinamųjų, 6 bendradarbiavo su tyrimo institucijomis ir davė parodymus prieš savo gaujos narius“, - sakė A. Kliunka

Sklido kalbos kad žudynes „Viluloje“ suorganizavo būtent Mongolas norėdamas tapti „daktarų“ gaujos lyderiu. Neva todėl buvo nutarta Mongolą likviduoti. Tačiau Daktaras tai vadina nesąmone.

„Man net „abydna“, kad mane taip pasodino. Pasodinkit garbingai, pagaukit su įrodymais, o dabar prokuroras pusantrų metų kasinėjo ir ieškojo Mongolo kažkokiam miške, ir nerado. Ir vis tiek sako, kad aš nužudžiau. Tai aš prokurorui ir sakau – ko čia sėdi, imk lopetą ir kask, toliau ieškok, surask įrodymus, kodėl tu mane taip sodini“, - pasakojo H. Daktaras.

„Daktarų“ gaujos lyderis taip pat neigia, kad organizavo Kauno verslininko Sigito Čiapo nužudymą. Tuo metu 1996 – aisiais metais Henytė sėdėjo Lukiškėse, neturėjo nei kompiuterio, nei telefono. Kaip jis galėjo suorganizuoti tokį nusikaltimą?

Apie šią istoriją A. Kliunka pateikia veiksmo filmo vertą istoriją. Po apklausos Henrikas Daktaras prokurorui A. Kliunkai įteikė raštelį, kuriame buvo parašyta, kokių vaisių ir daržovių jis pageidauja.

„Tas raštelis pasirodė keistas, tik vėliau aš suvokiau, kas ten yra. Tekstas buvo pradėtas „man nereikia perduoti svogūnų, agurkų, česnakų, pomidorų, o reikia perduoti subtropinių įvairių vaisių – papajų, marakujų“. O jų Lietuvoje tuo metu net nebuvo“, - prisiminė buvęs prokuroras.

Tačiau Kliunka nebūtų prokuroras, jei dėl menkiausių smulkmenų jam nekiltų įtarimų. Prokuroras ėmė tyrinėti raštelį. Marakujos... apelsinai... nektarinai... – tai juk užkoduota šifruotė! Atkodavus pirmąsias žodžių raides susidėliojo sakinys.

Kokį sakinį išvydo buvęs prokuroras bei ką apie H. Daktaro kreipimąsi į prezidentę mano buvę to meto teisėsaugos pareigūnai, žiūrėkite šį antradienio vakarą LNK laidoje KK2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (283)