Po įtemptos ir atkaklios kovos projekto finalą laimėjo ir „Lietuvos supermiesto“ titulą iškovojo Klaipėda.

Uostamiesčio kapitonas G. Savickas savo miesto pergale, rodėsi, buvo užtikrintas nuo pat pradžių. Klaipėda pirmavo viso finalo metu, todėl Giedrius pergalės šokį šokti pradėjo jau įpusėjus filmavimui.
Giedrius Savickas

Plungiškių kapitonas vėlavo

Artėjant finalui, laidos kūrėjų ir radistų Jono Nainio bei Rolando Mackevičiaus iššūkiai komandoms ir jų kapitonams buvo vis sudėtingesni. Finale dėl pergalės kovojantiems dalyviams kūrėjai taip pat pažėrė staigmenų.

Tiksliau, staigmenų pirmieji pažėrė patys finalo dalyviai. Prasidėjus tiesioginiam eteriui, salėje dar nesimatė Plungės kapitono M. Stonkaus.

Radistams visus nuraminus, kad jis dar kepinasi soliariume ir bus už penkių minučių, vietoj jo atėjusi žmona Indrė Stonkuvienė traukė sutuoktinį per dantį: „Jis visada taip sako, o iš tiesų soliariume praleidžia septynias minutes“.
Indrė Stonkuvienė

DELFI žiniomis, M. Stonkus į finalą vėlavo dėl spektaklio „Darius ir Girėnas“, kuris tuo metu vyko Utenoje. Spektaklyje M. Stonkus vaidina kartu su Justinu Jankevičiumi.

Toks Plungės kapitono vėlavimas neliko be atgarsių. Komisijos narė Asta Baukutė įkando studijoje nepasirodžiusiam M. Stonkui: „Aš visada už tuos, kurie randa laiko atstovauti savo miestui nepaisant gražaus oro, pavasario ir kitų rūpesčių.“

M. Stonkus į finalą vėlavo pusantros valandos. Tačiau pasirodė.

„Buvau Utenoje, po spektaklio dalinau skrajutes. Uteniškiai sakė balsuos už Plungę“, – sakė audringais plojimais studijoje pasitiktas M. Stonkus.

Dalyvavo ir merai

Tuo tarpu klaipėdiečiai į finalą pasikvietė sunkiąją artileriją: uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską ir scenos grandų ketveriukę: Stasį Povilaitį, Edmundą Kučinską, Simoną Donskovą ir Vitalijų Pauliuką.

Prieš 40 metų susibūrusios kultinės „Nerijos“ kolektyvo nariai salėje sukėlė tikrą euforiją. Klaipėdiečiai stojosi iš savo vietų ir dainavo kartu legendinius šlagerius.

Žemaičiai savo kraštą palaikyti dainomis pasikvietė jaunąją kartą: „Electronic I“ su „Rebelheart“ muzikantais, Aistę Smilgevičiūtę. Į superfinalą savo miestą palaikyti taip pat atvyko Plungės meras Audrius Klišonis.

Superfinale taip pat koncertavo Vaida Genytė, „Pop Ladies“ su buvusia Kauno kapitone Natalija Bunke ir Vilnijos kapitone Katazina Zvonkuviene.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (604)