Panevėžio choras „Vanilinis dangus“ su generolu Virgiu Valuntoniu pasirinko Latvijos kompozitoriaus Raimundo Paulso dainą „Ka sena dziesma“ („Kaip senoj dainoj“), kurią atlieka ir Lietuvoje žinomas latvių duetas Walteris ir Kazha. Vaikinai išgarsėjo savo daina „Eurovizijos“ konkurse – „The Wars is Not Over“.

„Chorų karų“ organizatoriai susisiekė su šiuo Latvijos duetu. „Latvius labai pradžiugino žinia, kad Lietuvos muzikiniame projekte bus atliekama jų daina. „Jie mielai sutiko ir patys atvykti į šio sekmadienio laidą“, – atskleidžia „Chorų karų“ vykdomoji prodiuserė Neringa Kavaliauskienė.

„Chorų karuose“ šį sekmadienį pasirodė ir Lietuvos kariuomenės orkestras bei ansamblis „Blezdinga“ su Veronika Pavilioniene. Jie uždainavo su visais chorais.

Intriguojantį pasirodymą ir naują žinomo kūrinio interpretaciją paruošė Lietuvos aklųjų choras „Feniksas“ ir generolas Stano, Kauno „Plieninis“ choras ir „Thundertale“ alsavo ispaniškais ritmais, Jonavos „Pavasario“ choras ir Arvydas Vilčinskas savo pasirodymu nukėlė į Ameriką.

Tauragės krašto „Auksinis“ choras ir „Magnit“ merginos dainavo apie visą pasaulį. Ši komanda, Andriaus Mamontovo sutikimu, pateikė dainos „Kitoks pasaulis“ naują versiją.

Netikėtas buvo Šiaulių choro „Chameleonas“ pasirinkimas – ši kariauna stebina savo pasirodymais vis labiau. Šįkart šiauliečiai atliko autorinę choro generolės Lauros Remeikienės dainą apie neegzistuojantį kraštą – Atlantidą.

Projektą kiek anksčiau paliko Klaipėdos „Gintarinis“ choras su Edgaru Lubiu.


Projekto akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)