„Mama sako – vaikeli, šneki, kaip nori įsimylėti, rasti antrą pusę, bet sykiu šneki, kaip nori užsidėti kuprinę ir išeiti 700 km Jokūbo keliu. Bet tikriausiai yra tas žmogus, kuris su manim galėtų užsidėti tą kuprinę ir nueiti 700 km“, – kalba dainininkas.

Sulaukęs pripažinimo ir populiarumo, V. Baumila sako, kad dainininko amatas – sunkus ir reikalaujantis drąsos, o šiurkštūs aplinkinių žodžiai sminga į širdį. „Nesupranta tie žmonės, kad mums irgi yra skaudu, kad mes kiekvieną kartą stengiamės jiems įtikt ir patikt. Aktorius arba dainininkas yra labai drąsus žmogus, nes kiek kartų per gyvenimą jis yra susilaukęs žodžio „ne“: atrankose, konkursuose... Išprotėt galima, kai nuolat turi klausytis kritikos, žodžio „ne“, – tikina atlikėjas. Anot jo, kiekvienam reikia ir kritikos, bet teisingos, adekvačios, o ne įžeidžiančių žodžių.

Dainininkas sako, kad laimėjimas „Eurovizijos“ atrankoje jam – didžiulė garbė, kad ir kaip kažkas juoktųsi iš šio konkurso. „Negi jūs galvojate, kad mes einame į šį konkursą pasirodyti? Užtenka mums to eterio. Mes tą darome ne dėl to, kad mus parodytų per televiziją. Mūsų jau tiek yra prirodyta: vienam konkurse, antram konkurse, trečiam. Ateiname su aiškiu siekiu – norime išvažiuoti į „Euroviziją“, todėl, kad norime atstovauti savo šaliai“, – tvirtina V. Baumila.