Žaidimo „Auksinis protas” kūrėjas ir vedėjas, patyręs intriguojamų TV žaidimų asas, Arūnas Valinskas pavasariškai nusiteikusiems dalyviams pažėrė ne tik komplimentų, bet ir staigmenų. Viena jų – apie gėles. Susižavėjęs pražydusia gamta, Arūnas Valinskas nutarė intelektualus paegzaminuoti apie gėles… Jo kolega Andrius Tapinas buvo nusiteikęs aršiau – jis egzaminavo apie ginklus ir gynybą. Grožis grožiu, o mūšis mūšiu… Kai kuriems gėlės suteikia džiaugsmą, kitiems – liūdesį. Bent jau ginklai gero neatneša tikrai.

Tačiau, anot „Auksinio proto” vedėjų Arūno Valinsko ir Andriaus Tapino, kai į visus klausimus atsakai teisingai, iš žaidimo niekada neiškrenti.

„Vivere est cogitare!” (Lot. Gyventi reiškia mąstyti) – sakė Ciceronas, ir jam pritaria viena aktyviausių šio žaidimo dalyvių – 54 metų VU anglų kalbos dėstytoja ir vertėja Daiva Janavičienė. Lotyniškai Daivai antrina ir 33 metų gydytojas – VU dėstytojas Laurynas Rimševičius: „Destitutus ventis, remos adhibe.” (Lot. Jei nėra vėjo, pasiimk irklus.)

Nors lotynų kalba nesunkiai įkandama visiems žaidėjams, tačiau ponia Fortūna – įnoringa moteris…

Kita šio žaidimo dalyvė – 28 metų advokatė Aistė Žemaitienė „Auksiniame prote” dalyvauja ir kovoja metusi iššūkį savo vyrui Augustinui Žemaičiui, kuris jau pateko į „Auksinio proto” finalą. „Jis manęs klausia, ar galiu nugalėti ir aš?” – juokiasi Aistė, gyvenimo moto pasirinkusi frazę: „Niekada nesakyk niekada.”

Moterims teks susikauti su rimtai nusiteikusiais vyrais. Tai – 26 metų programų sistemų specialistas, 33 metų architektas Mindaugas Dirda iš Vilniaus, 23 metų vertėjas iš Kauno Matas Gutauskas ir vilnietis 26 metų programų sistemų specialistas Tomas Bartulevičius.

Gėlės, ginklai, sportas, muzika, istorija, geografija, „Dieviškoji komedija” ir net Romos popiežius – daugybė klausimų iš visur apie viską tik „Auksiniame prote” ir tik trečiadieniais 21.30 val. per LRT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją