Lietuva Vaidą prisimena prieš 34-erius metus dainuojančią konkurse „Dainų dainelė“. Drąsi mergytė kaip mat tapo garsenybe atlikusi linksmą kūrinį „Čiunga Čianga“. O po metų šovė į šlovės aukštumas su daina „Sparnuotosios sūpynės“.

Vaida šiandien pasakoja pikantišką ir jautrią istoriją, kaip ši rusiška daina iš filmo „Elektroniko nuotykiai“ suskambo jos lūpose.

„Mano mama išgirdo tą dainą filme. Pamanė, kad labai gražu būtų, jei aš ją sudainuočiau. Bet niekas neturi natų. Sužinojo, kad natos saugomos kažkokiame Minsko knygyne. Tėtis specialiai dėl to važiavo į Baltarusiją. Neturėdamas muzikinio išsilavinimo jis nurašinėjo natas, akompanimentą į natų sąsiuvinį ir slapta parvežė į Lietuvą...lenkiu galvą, labai gražu. Įsivaizduokit, kaip tėvas norėjo matyti dukrą dainuojančią, kad tokius dalykus darė“, - pasakoja Vaida.

Gavusios natas Vaida su mama pradėjo mokytis dainą. Tačiau daina rusiška, o dainuoti tai norisi lietuviškai. „Lietuvišką tekstą patikėjome sukurti Meilei Kudarauskaitei“, - sako dainininkė.

Prisiminusi tėvus moteris netikėtai apsiašaroja: „Jie pasakojo, kaip vežė mane iš Molėtų į Vilnių, „Dainų dainelės“ televizinį turą. Tėtis mane dar miegančią nešė ant rankų į autobusą, per didžiausią pūgą...Nešė ir kartojo: „Į kokį aš kelią tave nešu, dukryt...“ Už tą muzikinį kelią, į kurį atnešė, labiausiai esu dėkinga savo tėvams“.

Kas tą lemtingą vakarą „Dainų dainelės“ konkurse vyko scenoje, Vaida neprisimena. „Pamenu tik užkulisius. Tais laikais repeticijoms būdavo skirtos ne porą dienų, kaip dabar, o visa savaitė. Išlikęs vienas prisiminimas: kaip lipu laiptais Operos ir baleto teatre“.

Žavioji dainininkė šiandien jau susitaikė su tuo, jog publika ją visą gyvenimą sies būtent su „Sparnuotosiomis sūpynėmis“. „Tikriausiai ir numirsiu skambant šiam kūriniui. Toks jau mano likimas“, - juokiasi.

Legendinę dainą realybės šou perdainuoti imsis Irūna. Kaip jai seksis, pamatysime šeštadienį, 19 valandą, per BTV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)