„Tai... Ir... Kurgi jie?” – nuriję seiles susižvalgė Arūnas ir Andrius, tikėdamiesi, kad Jovita kaip kokiame „Stebuklų lauke” ims iš krepšio traukti gardumynus.

„Jie tokie skanūs, kad kai tik iškepu, visi iškart viską suvalgo”, – nusikvatojo mergina, o vyrai liko it musę kandę. Tačiau A.Tapinas atkaklus: „Jovita, o jei jūs patektumėte į finalą, atneštumėte mums tų pasakiškų keksiukų?” Mergina juokdamasi pažadėjo iškepti ir atnešti. Tačiau nenustygo ir A.Valinskas: „Jovita, o jei laimėtumėte šį žaidimą ir taptumėte nugalėtoja, tai atvežtumėte keksiukų tiek, kad užtektų visiems esantiems studijoje žaidėjams?”

„Pažadu”, – drąsiai išrėžė mergina, mintyse jau užsitikrinusi vietą „Auksinio proto” finale. „Na, už liežuvio niekas netraukė”, – apsidžiaugė išgirdęs pažadą A.Valinskas.

Ar sulauks vyrai keksiukų, sužinosime pamatę pavasarišką „Auksinį protą”, kuriame dalyvauja ir dar viena dailiosios lyties atstovė – 26 metų statybų inžinierė Viktorija Kontautienė iš Šiaulių. Ji į televizijos žaidimą pateko per uošvius – vyro tėvai, sužinoję, kad marti pamėgo protų mūšius, gimtadienio proga padovanojo jai knygą „Auksinis protas”, ir Viktorija buvo pakviesta į žaidimą. Optimistė ir linksmuolė dalyvauja protmūšiuose Šiauliuose su komanda, mėgsta smegenų mankštą ir stalo žaidimus.

Moterims televizijos žaidime kompaniją palaiko keturi vyrai: vilniečiai 53 metų informacinių technologijų specialistas Arturas Grajauskas, 37 metų bankininkas Gediminas Grigaitis, 38 metų transporto vadybininkas Tomas Keršis ir vienas jauniausių „Auksinio proto” žaidėjų – devyniolikmetis klaipėdietis Airidas Jankus.

Nors studijoje ir pakvipo keksiukais, tačiau ir žaidimo atmosfera kaista it orkaitė – finale liko tik 5 vietos, o dalyvių dar bus daug, sudėtingų klausimų – ne mažiau.

„Pinigų kartos” ekspertas A. Tapinas gavo progą žaidėjus paegzaminuoti apie valiutas ir pralinksminti Džordanos Butkutės sparnuotu posakiu „Aš ne doleris, kad visiems patikčiau”, A.Valinskas apie muzikus – nacionalinės premijos laureatus, geografiją, istoriją, kates, bites, skruzdėles... Klausimai, kaip visada „Auksiniame prote” iš įvairiausių sričių – supinti, susukti, verčiantys gerai pasukti galvą. Ir yra dėl ko, nes žaidimo vedėjai dalyvių jau klausinėja, kokia jų svajonių šalis – juk nugalėtojo laukia kelionė aplink pasaulį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)