Į jubiliejinį, 25-ąjį, „Auksinį protą” susirinko tik moterys, ir viena už kitą gražesnės, protingesnės ir talentingesnės. Viena svajoja nukeliauti į Naująją Zelandiją, kitai svarbiausia – ištekėti, trečia laipioja po kalnus, ketvirta kalba net aštuoniomis užsienio kalbomis. Moterų kompanijoje „Auksinio proto” vedėjai Andrius Tapinas ir Arūnas Valinskas žarstė sąmojus ir konkuravo, kuris jų šmaikštesnis ir gražesnis.

„Jūs rimtai ar juokaujate?” – paklausė vedėjai 23 metų studentės Severijos Daugirdaitės, kuri pareiškė, kad gyvenime jai svarbiausia – ištekėti. Susižvalgę vyrai, matyt, prisiminė abu seniai vedę, tad pasiūlyti negalėjo nieko daugiau – tik pažadėti, kad po laidos žavi vilnietė tikrai sulauks gausybės gerbėjų dėmesio ir tikrai ištekės.

Jubiliejinėje laidoje taip pat dalyvauja dar penkios vilnietės: keliauti mėgstanti 26 metų tarptautinės kompanijos administratorė Daina Balčiūnaitė, 24 metų filosofė Rūta Laumelytė-Petrauskienė, 25 metų pašto ženklų leidybos specialistė Elena Kurlavičiūtė, 27 metų fizikos ir matematikos mokytoja bei biofizikos magistrė Živilė Nižauskaitė ir net aštuoniomis užsienio kalbomis susišnekanti 29 metų finansų įmonės analitikė Živilė Slaminskaitė.

Jubiliejinėje moteriškoje laidoje skambėjo muzika, pokalbiai krypo ne tik apie grožį, bet ir apvalumus (o kokius apvalumus turi galvoje Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas, sužinos visi „Auksinio proto” gerbėjai) bei Barbės dietą. Pasirodo, 1965 metais kartu su nauju Barbės rinkiniu (kuriame, beje, buvo svarstyklės rodančios ne daugiau 50 kg) buvo išleista dietos patarimų knyga, kurioje įrašytas vienas vienintelis žodis. Koks? Viena protų mūšio dalyvių, pasirodo, vaikystėje yra žaidusi su barbėmis, tad jai šis moteriškas klausimas buvo ne itin sudėtingas.

Kiek rimtesnis buvo klausimas apie senovinį Hipokrato receptą, į kurio sudėtį įeina opiumas, krienai, vynas, alyvuogių aliejus ir balandžių mėšlas. Su kuo kovodamas Hipokratas naudojo šį mišinį?

„Su pagiriom!” – nė nemirktelėjusi atsakė Severija. Pakraipė galvas du išminčiai, mintyse sumaišė stebuklingąjį mišinį, bet, matyt, ragaut nė vienas nesiryžtų...

Ar atspėjo Severija Hipokrato mįslę pamatysime reitingų rekordus mušančioje žiūrimiausioje trečiadienio vakaro televizijos programoje – intelektiniame televizijos žaidime „Auksinis protas".

Paslaptingi grožio receptai ir Barbės dietos patarimai – „Auksiniame prote” trečiadienį 21.30 val. per LRT!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)