Dalyvius vertino kompetentinga komisija, kurią sudarė ne vienas profesionalas bei žinomas Lietuvos veidas. Į teisėjos kėdę užėmė 10 metų trenere dirbanti, Europos veteranų čempionatų dalyvė A. Jurevičienė, taip pat – Lietuvos šuolių į vandenį nacionalinės rinktinės treneris, šios sporto šakos pradininku vadinamas K. Autukas, kuris pats net 22 kartus tapo Lietuvos šuolių į vandenį nuo tramplino, taip pat Lietuvos daugkartinis čempionas  ir treneris I. Barkauskas bei humoristas,
laidų vedėjas V. Cololo.

Pirmieji tramplino aukštumas išbandė Remigijus Morkevičius ir Kristina Narbutaitytė. Tai čempioniškas šuolis, mat du Lietuvos čempionai į baseiną įnėrė kartu. R. Morkevičius prisipažino, jog jo mylimoji laukiasi, todėl daryti šuolių negali, tačiau džiaugiasi, jog turi simpatišką kolegę, kuri sutiko kartu padaryti pasirodymą. Teisėjams labai patiko pasirinkta technika, tad davė 8 arba 8,5 balo. Kaip antroje laidoje, tokie įvertinimai yra labai aukšti.

Dainininkė Daina Bilevičiūtė kartu su kolega Gyčiu Balčiūnu atliko itin nuotaikingą šuolį. Dar prieš pasineriant į baseino gelmes, ši pora sudainavo specialią dainą, kuri užvedė salėje sėdėjusius žmones. Tiesioginiame eteryje vedėjai bandė porą sutuokti, bet šie susipyko, tad G. Balčiūnui teko paimti D. Bilevičiūtę ant rankų ir nušokti nuo 5 metrų bokšto.

Su sūnumi Martynu šuolį atliks humoristas Artūras Orlauskas. Suploję „katutes“ dalyviai nuo trijų metrų pasinėrė į baseiną. Vedėjai juokavo, jog toks duetas galėjo žiūrovams parodyti laikus, kai A.Orlauskas dar buvo su plaukais.

Televizijos projekto „Šuolis“ komisija ganėtinai palankiai įvertino tokį šuolį, įvertindami septynetais. Visgi, norėjosi, kad dalyviai šoktų nuo aukštesnio tramplino. 

„Buvo nuobodu ir liūdna. Reikėjo bent kokį naminį gyvūnėlį pasiimti, tai bent linksmiau būtų buvę, bet negaliu nusileisti kolegoms, tai taip pat duosiu 7“, - kalbėjo komisijos narys V.Cololo.

Dalis šio sezono televizijos projekto „Šuolis“ dalyvių į pagalbą pasitelkė praėjusių metų dalyvių pagalbą. Profesionalus šokėjas Marius Gaižauskas į kompaniją pasiėmė Deividą Meškauską. Du gražių formų vyrukams teko atsakyti į sunkų vedėjos klausimą: „Kuris iš jų yra gražesnis?“.

Nors dalyviai nesinchroniškai nuo 5 metrų tramplino atliko šuolį, visgi, sugebėjo sužavėti komisiją. Vertintojai pabrėžė, jog jei vyrukai būtų įšokę kartu, ko gero, būtų gavę maksimalų įvertinimą.

Keletas projekto dalyvių į šuolio partnerius pasiėmė sportininkus, kurie kūną treniruoja visai kitose srityse.

„Kadangi pati ilgą laiką buvau bušido mergina, todėl mane veža, kai šalia manęs būna stipriausi žmonės, todėl ir pasirinkau tokį partnerį“, - sakė Vita Jakutienė, pasiryžusi šokti kartu su Pasaulio ir Europos bušido čempionu Sergejumi Maslobojevu.

Teisėjai džiaugėsi, kad bent kartą jie gavo dušo ir duetą vertino aukštais balais. „Pirmą kartą mes išsitaškėm čia sėdėdami“, - komentavo V. Cololo.

J. Bartaškienė į poras taip pat pasiėmė praėjusių metų šuolininką – J. Petkevičių. Vyresnio amžiaus pora įveikė 5 metrų trampliną ir įnėrė į baseiną. Toks pasirodymas teisėjams itin patiko. V. Cololo skyrė vieną iš aukščiausių balų – 9. „Tai gyvenimiška patirtis, kuria aš žavėjausi“ – sakė 8 balus davusi vienintelė komisijos moteris.

Savo giminaitį, sportininką M. Kišoną pasikvietė modelio darbą dirbanti J. Leonavičiūtė, kuri tikino, jog šiuo žmogumi pasitiki, todėl ir patikėjo atlikti šį šuolį. Ir toks pasirinkimas pasiteisino, nes duetas pademonstravo itin retą šuolį.

„Pavyko prisijaukinti vandenį ir skrydį. Matėsi jaudulys, bet ir darbas, kurį jūs puikiai atlikote“, - kalbėjo 8 balus skyrusi A. Jurevičienė. „Tai geras ir profesionalus šuolis, atliktas beveik techniškai tvarkingai“, - vertino K. Autukas. V. Cololo liko ypatingai sužavėtas ir davė 9,5 balo. Tai šį vakarą aukščiausias įvertinimas, kuris nuskambėjo iš komisijos lūpų.

Nacionalinės premijos laureatas J. Erlickas į „Šuolį“ atviliojo savo dukrą. Per prisistatymą savo atžalai rašytojas skyrė jausmingą dainą, kuri sugraudino dukrą. Rankos traumą patyręs J. Erlickas nepabūgo toliau dalyvauti projekte. Rašytojas tikino, jog jis nesistengs „Šuolyje“ verstis per galvą, nes gyvenime jam dar nėra taip blogai, todėl su dukra tiesiu kritimu nuo penkių metrų bokštelio pliumptelėjo į vandenį.

„Praėjęs šuolis buvo politinis, šis bus šeimyninis, nes parodysime tėvų ir vaikų santykius. Mes į vandenį krisim, parodydami, jog žiemą seni žmonės krenta dažniau“, - prieš šuolį kalbėjo J. Erlickas.

Atlikėjas Sezzy į poras pasiėmė gražuolę I. Burlinskaitė, kuri tramplinus jau buvo išbandžiusi praėjusiais metais. Nors Sezzy kilęs ne iš Lietuvos, šuolį paskyrė visai šaliai, mat ryt laukia svarbi, valstybinė šventė.

Tai pirmoji pora šio vakaro „Šuolyje“, kurie savo pasirodymą atliko nuo skirtingo aukščio tramplinų, tačiau Sezzy nespėjo laiku iššokti ir į vandenį įkrito vėliau, nei partnerė. „Aš dar nesu matęs, kad skrendant ir ties vandeniu būtų šaukiama „trys“, - juokavo komisijos narys I. Barkauskas. Kiti šmaikštavo, jog kai moteris viršuje, ji viskam ir vadovauja, todėl Sezzy ir nespėjo iššokti kartu su partnere.

Laidos akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (384)