Konkurso pusfinalyje varžėsi šios trys dainos: „Right Way”, „This Time” ir „Dangerous (S.O.S.)”.

Atlikėjai ir dainos konkurse šiemet yra renkami atskirai. Praėjusį šeštadienį iškritus Edgarui Lubiui ir Jurgiui Brūzgai, atrankoje liko tik trys pretendentai – Vilija Pilibaitytė-Mia, Monika Linkytė ir Vaidas Baumila. Kas iš jų laimės kelialapį į konkurso finalą Austrijos sostinėje, paaiškės vasario 21 d.

Dalyvių pasirodymas pusfinalio metu vertino Ramūnas Zilnys, Rosita Čivilytė, Gediminas Zujus ir Vytautas Lukočius.

Lietuviškos komisijos balai:
3 „This Time“
2 „Right Way“
1 „Dangerous“

Lelos Tsurtsumios iš Gruzijos balai:
3 „This Time“
2 „Right Way“
1 „Dangerous“

Rene Romkeso iš Nyderlandų balai:
3 „This Time“
2 „Dangerous“
1 „Right Way“

Ralfo Seilandso iš Latvijos balai:
3 „Right Way“
2 „This Time“
1 „Dangerous“

Žiūrovai pusfinalio metu telefonu balsavo ne itin aktyviai. Daina nugalėtoja surinko vos 1429 balsus, už antroje vietoje likusią dainą „Dangerous“ balsuota 898 kartus, kūrinys „Right Way“ surinko vos 319 balsų.

Savo simpatijas šiai dainai atidavė ir naujienų portalo DELFI skaitytojai.


Pusfinalio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

„Right way“ – pirmasis komisijai ir žiūrovams pristatytas kūrinys. „Tai nėra hitas, reikia įsiklausyti“, – apie kūrinį siužete kalbėjo muzikologas Darius Užkuraitis. Andriaus Mamontovo teigimu, daina labai nuvalkiota ir standartiška. Kad toks kūrinys „Eurovizijoje“ nesublizgėtų, sutiko ir kompozitorius Deivydas Zvonkus.Pirmoji su šia daina į sceną užkopė Mia. „Šita daina graži, bet ar ji pakankamai ryški, nežinau“, – vertino R. Zilnys. V. Lukočiui daina kiek prailgo.

Antrasis kūrinys, pretendavęs skambėti „Eurovizijos“ scenoje – „This Time“. „Ji neturi labai ryškaus motyvo, atsimenu tik ritmą“, – tikino A. Mamontovas. Tačiau, pasak jo, daina – pozityvi, lengvai „čiuožia“. „Iš pirmo karto pradėjau ją niūniuoti“, – teigė D. Užkuraitis. Muzikologo manymu, daina nėra per sudėtinga paprastam žmogui ir nėra banali, kad netiktų gurmanui. Pasak D. Zvonkaus, daina tinkamesnė radijui nei televizijai, tačiau tai pritaikoma. „Šiam kūriniui būtų naudinga, kad aplink būtų nykių baladžių“, – šypsojosi kompozitorius.

„Manau, kad daina pasmerkta sėkmei“, – teigė R. Čivilytė. Su ja sutiko ir G. Zujus. Pasak jo, kūrinio fragmentai įsimintini, o su geru pasirodymu ši daina galėtų sublizgėti.

Paskutinė daina – „Dangerous“. Muzikologų ir kompozitorių manymu kūrinys – itin nelietuviškas. Pasirodymas, banalus sprendimas, kažkas net nesusijusio su muzika – vienintelės išeitys, kurios padėtų šiam kūriniui nepasimesti „Eurovizijoje“. „Ją nebūtina atlikti teisingai ir tiksliai: čia reikalingas temperamentas ir laisvė“, – tikino A. Mamontovas. Pirmoji kūrinį pademonstravo M. Linkytė. „Aš būčiau prieš šitą dainą“, – nutarė R. Čivilytė. Su tuo sutiko ir R. Zilnys. Jo manymu, kūrinys atrodo tarsi parašytas Amerikos žvaigždėms, tačiau jų atsisakytas.

„This time“ pademonstravo ir Mia. V. Lukočiui labai patiko nauja kūrinio aranžuotė. „Mane dar kartą įtikino, kad ši daina labai tinkama „Eurovizijai“, – patikino G. Zujus.

V. Baumila nutarė pademonstruoti neįprastą „Dangerous“ versiją. „Man smagu, kad Vaidas iš šitos nepatinkančios dainos sugebėjo kažką įdomaus padaryti“, – kalbėjo R. Zilnys. Pasak R. Čivilytės, V. Baumila dainą labai papuošė, bet „Eurovizijai“ ji netinka.

„Right Way“ suskambo ir M. Linkytės lūpose. „Man priminė jaunystės diskoteką“, – sakė V. Lukočius. G. Zujaus manymu, dainoje „yra medžiagos“ ir ji galėtų tikti „Eurovizijai“.

Savo mėgiamausią įvardintą dainą „Dangerous“ atliko Mia. Į pagalbą ji pasikvietė ir instrumentinę grupę. „Atlikimas kartais gali pakeisti reikalus“, – manė R. Zilnys. R. Čivilytė pagyrė Mia, tačiau kūrinys jo nesužavėjo.

Paskutinį kartą į sceną šeštadienį su daina „Right Way“ užkopė V. Baumila. „Jeigu ši daina laimėtų, aš neliūdėčiau“, – tikino R. Zilnys.

Trečią kartą skambėjo ir „This Time“. Ją atliko M. Linkytė. „Šis variantas buvo mažiausiai vykęs“, – svarstė V. Lukočius. R. Zilnio manymu, šios dainos per dažnai klausyti nėra gerai. „Bet 4–5 kartus ją iškentėti galima“, – juokavo R. Zilnys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1724)