Pasak informacinių technologijų specialisto Manto Masaičio, iš pažiūros labai naudingas informacijos šaltinis gali tapti ir rimta grėsme. Specialistas ypatingai akcentuoja ekonominių nuostolių, sukčių apgaulės, vaikų mąstymą žalojančio turinio ar netgi netinkamos bendraamžių įtakos grėsmes.

„Be šių blogybių, tėvams būtina žinoti, kad egzistuoja įvairaus lygmens elektroninės patyčios. Kuomet socialiniuose tinkluose, bendravimo svetainėse vaikai šaiposi vieni iš kitų. Tas šaipymasis įgauna masines apimtis: kuomet dalyvauja šimtai ir tūkstančiai žmonių. Pabandykite įsivaizduot, kaip jaučiasi vaikas, sulaukęs tūkstančio neigiamų savo išvaizdos, savo kūrybos ar savo požiūrių įvertinimo“, – siūlo M.Masaitis.

Šio šeštadienio BTV laida „Padėkime augti“ šeštadienį 10 val. Laura Imbrasienė klaus tėvų, kiek laiko jie leidžia vaikams praleisti prie kompiuterio. Kūrybinė komanda lankysis trijų vaikų mamos Sigitos namuose ir teirausis, ką vaikai labiausiai mėgsta veikti internete. Žiūrovai galės išgirsti ne vieną patarimą, kaip apsaugoti savo vaiką nuo patyčių internete ir kaip išmokyti savo atžalas saikingai juo naudotis.  Laidos gerbėjams taip pat yra paruošta tema apie kūdikių klubų displaziją ir viskas, ką būtina žinoti apie druskų kambarių naudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)