Dėl gražiausios merginos karūnos varžėsi gražuolės iš 88 valstybių. Nugalėtoją karūnavo praeitų metų Mis Visata Gabriela Isler iš Venesuelos. Šiais metais konkurso nugalėtoja pasipuošė nauja juvelyrų iš Čekijos „Diamonds International Corporation“ pagaminta karūna.

Paulina Vega savo 22-ąjį gimtadienį atšventė vos prieš 6 dienas, sausio 15-ąją, jau viešėdama Majamyje. Merginos senelis – garsus Kolumbijos tenoras Gatsonas Vega, o jos močiutė 1953-aisiais taip pat buvo tapusi grožio karaliene. P. Vega modelio darbą pradėjo dirbti būdama aštuonerių. Naujoji grožio karalienė yra kilusi iš labai didelės šeimos – turi keturias seseris ir trys brolius. Mergina yra baigusi vokiečių kalbos mokyklą, taip pat kalba angliškai ir prancūziškai. Prisistatydama gražuolė pasakojo laisvą laiką mėgstanti leisti su šeima ir draugais arba su savo augintiniu Mateo parke.

P. Vega sakė, kad grožio konkursai, atvedę į „Mis Visata“ finalą, jai buvo pirmieji ir paskutiniai, nes ji norinti tęsti verslo administravimo studijas.

„Atstovauti šiandienos moteriai būtų išsipildžiusi svajonė. Moteriai, kuriai rūpi ne vien būti gražiai ir žaviai, bet taip pat svarbu būti profesionaliu, protingu, uoliai dirbančiu žmogumi“, – sakė ji.

24 metų amerikietė N.Sanchez turi ketvirto laipsnio juodąjį taikvondo diržą ir keliavo po Jungtines Valstijas, mokydama šio kovos meno. Ji anksčiau yra pasisakiusi, kad moterys turėtų būti paruoštos apsiginti nuo nusikaltėlių.

„Tai labai paplitę mūsų visuomenėje, tad kodėl nesuteikus moterims galimybės perimti pavojingų situacijų kontrolę į savo rankas?“ – klausė ji.

Užsienio žiniasklaidoje prieš konkursą buvo pasirodę spėjimų, kad karūna turėtų pasipuošti mergina iš šio penketuko: Filipinų, Jamaikos, JAV, Kolumbijos arba Meksikos. Trys iš šių penkių gražuolių konkurse liko pastebėtos.

Pirmąja vicemis buvo išrinkta viena konkurso favoričių laikyta „Mis JAV“ Nia Sanchez, antrosios vicemis titulu džiaugiasi ukrainos atstovė Diana Harkusha, ketvirtoji liko olandė Yasmin Verheijen, o penktąja vieta džiaugiasi Kaci Fennell iš Jamaikos. Pusfinalyje dėl karūnos susirungė 15 dalyvių, lietuvės Patricijos Belousovos tarp jų nebuvo.

Didžiausias žiūrovų simpatijas pelniusi „Mis Venesuela“ Migbelis Lynette Castellanos iškrito po to, kai buvo paskelbtas pirmasis dešimtukas. Majamio priemiestis Doralas, kuriame gražuolės buvo
apgyvendintos ruošiantis „Mis Visata“ finalui, yra pramintas  „Doralsuela“, nes jame gyvena daug venesueliečių.Venesuelos, kurioje grožio konkursams skiriamas didelis dėmesys, atstovės laimėjo
tris „Mis Visata“ finalus per pastaruosius šešerius metu.

Šiais metais vertinimo komisijoje dirbo bokso čempionas Manny Pacquiao, batų dizainerė Kristin Cavallari, aktorius Williamas Levy, realybės šou žvaigždė Lisa Vanderpump ir mados žurnalistė Louise Roe.

Konkurso akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Lietuvos atstovė konkurse „Mis visata“ – Patricija Belousova:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (717)