„Tikimės, kad nors ir trumpas jos pasirodymas „Eurovizijos“ atrankoje padėjo susirasti naujų gerbėjų“, – trumpai trukusią Militos eurovizinę kelionę apibendrino laidos vedėju vienam vakarui tapęs Audrius Giržadas ir palinkėjo merginai sugrįžti kitais metais.

Ketvirtoje laidoje dalyvių pasirodymus vertino Ieva Norkūnienė, Ramūnas ZIlnys, Darius Užkuraitis ir Gediminas Zujus.

Edgaras Lubys ketvirtosios laidos metu atliko „eurovizinę“ Vaido Baumilos dainą „This Time“. „Viskas labai gražu. Gyvo garso koncertas, šviesos mirga. Puikus talentingas atlikėjas gražiai dainuoja“, – šį kartą kritikos kirčių nepažėrusi kalbėjo Ieva Norkūnienė. Su puikiu pasirodymu E. Lubį sveikino ir G. Zujus, palinkėjęs kitą kartą kaip dainininkui atsiskleisti labiau.

Liepa Mondeikaitė sudainavo dar vieną dainą iš „eurovizinių“ kūrinių sąrašo „Take My Love“. D. Užkuraitis pagyrė romantišką L. Mondeikaitės įvaizdį: „Matyt, kokios firminės dizainerės suknelė“. Muzikos ekspertui pasirodyme pritrūko jėgos ir ekspresijos, tačiau apibendrinęs jis paisždiaugė gražiu pasirodymu. R. Zilnio manymu, pasirodymas buvo dešimt kartų geresnis nei prieš savaitę. I. Norkūnienė stebėjosi, kodėl Liepa atlikdama dainą žiūrėjo ir tiesė rankas į ją. „Kodėl pasirinkai mane kaip sceninę partnerę?“, – klausė choreografė.

Liepa Mondeikaitė

T. Juodsnukis roko stiliumi atliko dainą „Factory Hearts“. I. Norkūnienė pripažino esanti labai šališka T. Juodsnukiui ir neabejojanti jo talentu, tačiau šio vakaro pasirodymas ją kiek nuvylė: „Atrodė, kad jam per ankšti batai, per ankšti rūbai, nepatogi daina“. T. Juodsnukis teigė, kad savo pasirodymu yra patenkintas. R. Zilnys jaunam dainininkui patarė nestovėti įsikibus į mikrofono stovą, nes, anot jo, dar nė vienas taip besielgiantis atlikėjas nėra laimėjęs „Eurovizijos“. „Įsikibimas papildomų balų neprideda“, – sakė muzikos apžvalgininkas.

Mia žiūrovams nuo scenos padovanojo dainą „The Right Way“. G. Zujus džiaugėsi sėkmingu dainininkės pasirodymu ir pasiūlė nebijoti improvizuoti. D. Užkuraitis liko nustebęs tik dėl ilgos moters suknelės, nes, anot muzikologo, dažniausiai Mia mėgsta pasipuošti gerokai trumpesnėmis. I. Norkūnienė papasakojo, kad jos pustrečių metų vaikas prie TV ekranų negali atsisetebėti nepakartojamu Mios grožiu.

Vienas atrankos lyderių V. Baumila atliko E. Lubio dainą „Not Perfect“. „Labai daug emocijų susirišo šitame pasirodyme. Nežinau, ką dar pasakyti tokio, kad paveikčiau balsavimo rezultatą“, – palankumo dainininkui neslėpė R. Zilnys. D. Užkuraitis oponavo R. Zilniui teigdamas, kad trūko tikro jausmo, o atlikėjas daina negyveno. Nors techniškai viskas buvo puiku, muzikologas pasigedo ir dramatizmo.

M. Linkytė atliko Leono Somovo ir Lino Trockio jai parašytos dainos „Skęstu“ anglišką versiją „Flying“. „Toks jausmas, kad daina parašyta ne šitai atlikėjai. Niekaip nesuprantu, ką pakomentuoti, ką pasakyti merginai, kuri yra trečia šviesiaplaukė iš eilės, kad ji būtų išskirtinė. Nepalietė ir viskas“, – pagyrimais po Monikos pasirodymo nesižarstė I. Norkūnienė. G. Zujus teigė, kad buvo daug gražių frazių, bet nebuvo dainos. R. ZIlnys suabejojo, ar šis kūrinys apskritai yra „eurovizinis“, o pati atlikėja jam atrodė sutrikusi ir pasimetusi.

Septintasis į sceną su švedų kompozitorės daina „No More Tears“ lipo Jurgis Brūzga. Jam pasirodymu metu talkino šokėja. Komisija po pasirodymo gyrė Jurgį: „Lengvas, puikus, tiesiog plaukiantis pasirodymas“.

Paskutinį pasirodymą surengusi N. Šiaudikytė uždainavo apie meilę – skambėjo kūrinys „Feel My Love“. D. Užkuraičiui ausį rėžė pasenęs dainos skambesys. Anot jo, jau dveji metai tokios dainos nieko gero nelaimi. „Visą laiką buvo toks įspūdis, kad Neringa dainavo taupydama balsą ir neparodė visos jėgos:, – kalbėjo jis. I. Norkūnienė pasigedo atlikėjos išskirtinumo.

Ateinantį savaitgalį iš nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos iškris ne du, o net trys specialiai konkursui parašyti kūriniai. Primename, kad nacionalinėje atrankoje dainos ir atlikėjai yra vertinami atskirai. Jeigu iškrenta atlikėjas, nereiškia, kad iš konkurso iškrenta jo atlikta daina. 

Laidos filmavimo akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)