Amerikiečių mokslininkai mano, kad polinkis rizikuoti ir žaisti azartinius žaidimus gali būti paveldimas, nes tai daryti skatina ypatinga genų kombinacija ir tam tikri hormonai. Vis tik, anot mokslininkų, polinkis į azartą ir riziką paveldimas tik apie 30 proc., o visa kita priklauso nuo kiekvieno žmogaus išsiauklėjimo, išsilavinimo, gyvenimo būdo.

Tačiau žaisti „Auksiniame prote” – tai ne rizikuoti piniginės turiniu kazino. Čia laimėjimas – kelionė aplink pasaulį, vieninteliai žaidimo žetonai – protai, o vienintelis draugas ir patarėjas prie žaidimų stalo esi pats.

Azartišku žaidėju „Auksinio proto” komandai prisistatė 25 metų draudimo kompanijos darbuotojas iš Vilniaus Juozas Juškauskas. Iš Kuršėnų kilęs, šiuo metu Vilniuje gyvenantis ir dirbantis vyras teigia, kad šis intelektinis žaidimas nėra pirmasis, kuriame jis dalyvauja. „Azartą paveldėjau iš tėvų, kuriuos nuo mažumės mačiau dalyvaujančius įvairiuose žaidimuose, – pasakoja Juozas. – Ir aš jau spėjau sudalyvauti žaidimuose „Tai bent šeimynėlė”, „Šeši nuliai milijonas” ir „Šeimų dvikova”. Mano gyvenimo moto: „Visada stenkis būti geriausiu!”

Juozui teks kovoti su dar penkiais žaidėjais, kurie nė kiek ne mažiau už jį nori laimėti kelionę aplink pasaulį. Tai – keliauti, plaukioti baidarėmis, slidinėti, dalyvauti dviračių žygiuose ypatingai mėgstantis 56 metų gydytojas iš MarijampolėsVladas Greičius. Ne viename TV žaidime matyto azartiško marijampoliečio gyvenimo šūkis: „Keliauk, pažink, nenurimk".

Dviračių žygius ir keliones taip pat mėgsta ir iš Šilalės kilusi, šiuo metu Vilniuje gyvenanti ir dirbanti 23 metų aktorė Justina Kiudytė. Rami, šalto proto mergina – pavojinga varžovė. Ji baigė ekonometrijos studijas, yra smalsi ir domisi matematika bei informacinėmis technologijomis.

Antrąkart sėkmę „Auksiniame prote” šį trečiadienį bando ir 35 metų vilnietis teisininkas, antstolis, Giedrius Nemeika.

„Auksinio proto” vedėjus Arūną Valinską ir Andrių Tapiną bei visus žiūrovus tikrai nustebins 22 metų miškininkystės bakalauro 4 kurso studento Gabrieliaus Pilkausko žinios. Neįveikiamus klausimus apie Lietuvos giriose gyvenančius paukščius jaunuolis vardija kaip poterius – juo turėtų didžiuotis visi dėstytojai!

Na, o paskutinis šio trečiadienio „Auksinio proto” žaidėjas – 55 metų apsaugos darbuotojas iš Kauno Valius Venckus juokdamasis sako: „Didelei laimei didelio proto nereikia.” Vyras prisipažįsta mėgstąs gamtą, astronomiją ir smalsiai studijuoja žemėlapius. Tad ko vis tik reikia, kad laimėtum „Auksinį protą”? Paveldėto azarto, žinių ar sėkmės?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją