Pirmas į galvą atėjęs žmogus

Aktorius Giedrius Savickas, paklaustas, koks žmogus jam pirmiausia ateina į galvą išgirdus žodį „Klaipėda“, nedelsdamas atsako: „Mama“. Meile miestui garsėjantis Vilniaus kapitonas Jogaila Morkūnas pasirinko itin patriotišką atsakymą – Vilnių jam simbolizuojančiu žmogumi jis įvardijo kunigaikštį Gediminą, tuo tarpu dainininkas Česlovas Gabalis pagarbiai prisiminė a.a. verslininką Bronislovą Lubį. Natūralu, kad dainininkė Irūna Puzaraitė, neseniai iš Vilniaus grįžusi gyventi į Marijampolę, pasirinko šio miesto garbės pilietę, operos primadoną Violetą Urmanavičiūtę – Urmaną.   

Pirma į galvą atėjusi daina

Klaipėdos ir Vilniaus kapitonai, išgirdę muzikinį klausimą, pademonstravo tikrą patriotiškumą: G. Savickas Klaipėdą jam menančia daina įvardijo grupės „Studija“ „Mano mieste“, o J. Morkūnas pradėjo niūniuoti gerai žinomo L. Vilkončiaus kūrinio žodžius: „Aš lauksiu prie Vilniaus, prie pasakų miesto...“ Tokiems atsakymams nenusileido ir žemaičiai. „Daina? Na, kaip ten Žvagulis dainavo – „Kor poikiausės mergas veisas? Klaipieduo i Plungie!”- pradėjo juoktis Č. Gabalis, cituodamas Žemaitijoje ypač populiarios „Lėba pluok, lėba šuok“ dainos žodžius. I. Pūzaraitė akimirksiu pasirinko populiarią Ovidijus Vyšniausko dainą: „Žinoma, kad „Suvalkijos berniokas!” – atsakė dainininkė.

Pirmas į galvą atėjęs patiekalas

G. Savickas nedelsė ir pasirinkdamas Klaipėdą simbolizuojantį patiekalą: „Tik kepta stinta!” – juokėsi jis. Nenuostabu, kad atsakymo ilgai ieškoti jam neteko – vos prieš kelias minutes, filmuojant laidą „Lietuvos supermiestas“, aktorius būtent taip pavadino ir Marijampolės kapitonę Irūną Puzaraitę, prašydamas: „Duokite jai karšio, ji liekna kaip stinta!”. „Burokėlių karpačio. Kažkaip va taip sugalvojau... Ai ne, pala – Kijevo kotletai „Neringos“ restorane!“ – legendinį Vilniaus patiekalą prisiminė J. Morkūnas. Č. Gabalis, kiek susimąstęs, Plungę simbolizuojančiu patiekalu pasirinko rūgpienį su bulvėmis ir sėmenimis, o Irūna Puzaraitė ironiškai nusijuokė: „Na, tai, turbūt teks rinktis picą, tiek jau tame „Pizza Jazz“ čia prasėdėta...”

Pirmą į galvą atėjusi miesto vieta

Klaipėdos kapitonui tai buvo Danės upės pakrantė ir Debreceno gatvės kiemas. „Jame aš užaugau. Oi, ir Karklė, būtinai! Tai yra ta vieta, kurioje visąlaik augau...“ – svajingai šyptelėjo G. Savickas. Paklaustas apie Vilnių jam simbolizuojančią vietą, J. Morkūnas pralinksmino ir pats save: „Fėjos...“ – atsakė jis, omenyje turėdamas vieną žinomiausių garsių žmonių pasilinksminimo vietų sostinėje – barą „Absento fėjos“. Tą patį klausimą išgirdęs Č. Gabalis pasirinko kiek sentimentalesnį atsakymą: „Na, tai būtų tuometinė I-oji vidurinė, kurioje tais laikais grodavau...“ - šyptelėjo dainininkas. I. Puzaraitė pasirinko mėgstamą pasivaikščiojimų vietą – prie savivaldybės esantį parką. „Dabar jis dar taip gražiai sutvarkytas, apšviestas, jame labai malonu leisti laiką,“ – šypsojosi Irūna.

Pirmas į galvą atėjęs miesto štrichas

Pabaigai kapitonai turėjo ilgai negalvoję pasakyti kokį nors tik jų miestui būdingą štrichą. Koks juokingas stereotipas, ar posakis, pirmiausia ateina į galvą G. Savickui, kalbant apie Klaipėdą? „Man patinka, kai žmonės sako, kad visiems klaipėdiečiams galvas yra prapūtęs vėjas – net kai atvažiuoji į Vilnių, visi čia sako: „Nežinau, ką tu čia šneki, Klaipėdos vėjai tau jau seniausiai prapūtė galvą...“ Tuo tarpu J. Morkūnas atsakė uždainuodamas laidos šaukinį: „Supermiestas...“. Klausimo pralinksmintas Č. Gabalis ilgai negalvojo: „Bent jau kol aš ten gyvenau, Plungė garsėjo tuo, kad išauklėdavo bet kokį naglai nusiteikusį pilietį,“ – juokėsi atlikėjas. Tačiau bene greičiausiai atsakymą šovė Irūna: „Na, tai kaip... du po penkiasdešimt!” – prapliupo juoktis atlikėja.

Kurio kapitono vedamas miestas iškovos pergalę pirmoje „Lietuvos supermiestas“ laidoje? Žiūrėkite ir balsuokite jau sekmadienį, 19.30 per LNK!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)