Susumavus dviejų savaičių komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad nacionalinę atranką teko palikti grupei "Rolikai". 

Daugiausiai balsų surinko V. Baumila. Antroje vitoje liko T. Juodsnukis. Trečias - E. Lubys, ketvirta Mia, penkta M. Linkytė. Šeštoje R. Striškaitė, septintoje L. Mondeikaitė, aštuntoje Milita, devintoje J. Brūzga, dešimta liko Wilma La, vienuolikta N. Šiaudikytė.

DELFI skaitytojai buvo raginami balsuoti, kuris dalyvis verčiausias palikti nacionalinę atranką. Daugiausiai - 19 proc. internautų balsavo už Viliją Pilibaitytę-Mią.

Atlikėjus ir jų dainas vertino vyriška komisija: muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, operos solistas Edmundas Seilius, kompozitorius ir prodiuseris Linas Adomaitis bei „Eurovizijos“ prodiuseris Audrius Giržadas.
Arūnas Valinskas, Simona Nainė

Vedėjas Arūnas Valinskas džiaugėsi surinktais dalyviais ir komisijos nariais: „Komisija nesipilsto vandeniu, kalba normaliai. Ir dalyviai – ne porno žvaigždės.“


Pirmasis scenoje pasirodė Edgaras Lubys. Jis dalyvių prisistatymo vakarą atliko „Daft Punk“ kūrinį „Get Lucky“.

L. Adomaitį sužavėjo atlikėjo judesys scenoje. A. Giržadas antrino Linui: „Seniau į Edgarą žiūrėjau kaip į liūdnojo veido riterį, tačiau dabar matau, kad gali išdarinėti scenoje bet ką.“ Edmundas Seilius pastebėjo, kad LRT studijoje E. Lubys jaučiasi kaip namuose. Ramūnas Zilnys su kolegomis nesutiko: „Atrodėt kaip gaisrininkas ir šokot kaip gaisrininkas. Scenos judesys yra kitas žingsnis, kur turėtumėte padirbėti. Nes tai taip pat svarbu scenoje. Bet vokalas – labai gražus.“
Edgaras Lubys

Antroji prisistatė Mia. Pernai metais sėkmę bandžiusi atlikėja šįkart komisijai ir žiūrovams prisistatė su Sia kūriniu „Chandelier“.

E. Seilius pastebėjo, kad į Mią žiūrėti visada gražu, tačiau ši daina yra ne jai. „Pirma taisyklė, negalima atsikvėpti viduryje žodžio ir toliau dainuoti. Šį kūrinį reikėtų dainuoti tvirtesnio balso savininkei“, - pastebėjo operos solistas, davęs pastabų ir prastokai Mios anglų kalbai. Operos solistui paprieštaravo L. Adomaitis – atsikvėpti galima bet kada. Svarbiausia yra ekspresija, kurios Miai netrūko.

R. Zilnys neabejoja, kad Mia pasirinko ne tą kūrinį. „Daina sunki, palanki didelei dramai. Jei šiemet būtų toks nusiteikimas nei pernai, būtų visai kitoks rezultatas, - sakė muzikos apžvalgininkas.

A. Giržadas pasveikino atlikėją už drąsą vėl žengti į „Eurovizijos“ sceną, pasirinkti tokią dainą ir taip apsirengti. „Tik vinas patarimas – baro kėdė klastingas baldas. Pasižiūrėsi įrašą ir pamatysi“, - tarė muzikos prodiuseris.

Mia neliko labai patenkinta komisijo svertinimu ir nulipusi nuo scenos tarė: „Aš einu namo. Nebepasirašysiu tos sutarties“.
Vilija Pilibaitytė-Mia

Trečias į sceną lipo tadas Juodsnukis. Jis pasirinko „Whitesnake" kūrinį „Here I Go Again“. Anot A. Giržado, Tadas scenoje atrodytų kaip tikras vyras, ne „čiupačiupsas“. Tačiau pasigedo iš atlikėjo rokeriško piktumo.

„Euroviijos“ atrankoje laimę bandanti Neringa Šiaudikytė atliko dainų konkursą nugalėjusios Loreen kūrinį "Euphoria“.

Ar jos dinavimas sukėlė komisijai euforiją? - paklausė A. Valinskas. „Pasirinkimas drąsus. Norėčiau atiduoti pagarbą tavo drąsai. Labai tikiuosi, kad mes džiaugsimės tave matydami visoje atrankoje“, - vylėsi konkurso prodiuseris.

Operos solistas E. Seilius pastebėjo, kad dėl jaudulio ji šik tiek suklupo ties pirmuoju stulpeliu, tačiau vėliau atsipalaidavo.

L. Adomaitis taip pat pastebėjo, kad buvo kelios nešvarios natos: „Tačiau žinau, kad tu dainuoji gražiai ir gerai.“

R. Zilnys neabejoja, kad Neringa turi puikias galimybes. „Skaičiau vieną interviu, kuriame pasakėt, kad Lituvai reikia ne gražių balsų, bet gražių kūnų. Tačiau jūs gražų balsą taip pat turite“, - sakė muzikos apžvalgininkas.
Neringa Šiaudikytė

Pernai metais nacionalinės „Eurovizijos“ finale trečias likęs Vaidas Baumila šiemet konkurso atrankoje startavo su lyriška daina „Hallelujah“.

Muzikos apžvalgininkas R. Zilnys išbarė vaidą, kad net ir baubiant, už tokią dainą visi žiūrovai tikrai balsuos. Tiesa, komisijos nariui užkliuvo Vaido „bepročio žvilgsnis“.

„Kai išgirdau šią dainą, apsalau. Tačiau kai išgirdau, ką jūs padarėt su chebryte, supratau, kad kisieliais nesilaistysim“, - gyrė A. Giržadas. E. Seilius taip pat gyrė V. Baumilą už šaunią kūrinio improvizaciją.
Vaidas Baumila

Šių metų vyriausia „Eurovizijos“ konkurso dalyvė - Reda Striškaitė – atliko Beyonce kūrinį „If I Were A Boy“. Jai atliekant kūrinį, scenoje įsiplieskė ugnies fakelai. Tačiau moteris šių netkėtų efektų išsigandusi krūptelėjo. „Chebra, reikia prieš tai perspėti“, - antrąkart dainą pakartoti paprašė ji.

A. Giržadas stengėsi rinkti žodžius: „Galvoju, ką man primena tai, ką aš matau. Tarybiniai slaikais buvo toks žanras – „miuzikholas“.

E. Seiliui patiko savitas R. Striškaitės dainavimo braižas. Šiai dalyvei, anot komisijos, būtų labiau tikęs Patricia Kaas repertuaras. L. Adomaičiui paklausus, ar atlikėja prieš tai yra dainavusi, ponia Reda kiek įsižeidė. Atlikėja koncertuoja jau daug metų.
Reda Striškaitė

Liepa Mondeikaitė atrankoje uždainavo “ Louiso Armstrongo "What A Wonderful World.

„Mano akimis žiūrint, scenoje buvo bardakas. Pelenė atėjusi į kokį pokylį ir neranda sau vietos. Arba jūs galvojote, kaip nepamiršus teksto, ar laukėte, kol iššaus fejerverkai. Vietomis atrodė, kad vargote su šiuo kūriniu“, - komentavo R. Zilnys.

Liepa netgi apsiašarojo: „Daina melodinga ir turi be galio gražų tekstą. Man ją be galo gera dainuoti, nes atspindi mano gražų gyvenimą. Tačiau mano apranga nesisiejo su mano dainavimu, nes man parinkta fatališkos moters suknelė.“

E. Seiliui atrodė kiek kitaip. Operos solistas scenoje matė laimingą žmogų.

A. Giržadas pastebėjo – labai moteriškas pasirodymas: „Laiminga – verkia, nelaiminga – irgi verkia. Bet jei verkiate iš laimės, mes irgi kartu pakūkčiosime. Svarbu, kad iš laimės verkiate“.
Liepa Mondeikaitė

„Euroviijos“ konkurse sėkmę bandanti vaikinų trijulė „Rolikai“ užtraukė Jennifer Lopez hitą "Let's Get Loud“.

Komisija jaunuoliams negailėjo tiek pagyrų, tiek kritikos. Tačiau kaip A. Valinskas reziumavo: „Jūs esate geros nuotaikos užtaisas.“

Konkurso naujokė Wilma La iš komisijos sulaukė pastebėjimų apie unikalų balso tembrą.
"Rolikai"
Monika Linkytė komisjos vyrų širdis bandė uždegti kūriniu „Something I Need“. L. Adomaitis pakrikštijo ją šio vakaro karaliene.
Monika Linkytė

„Net neabejoju, kad būsi finale. Ne veltui pati Alla Pugačiova įteikė premiją“, - pastebėjo Linas.

„Esat tikra bėda komisijai – nes pasirodote taip, kad apie jus kalbėti blogai tiesiog negalima. Iš mandagios moksleivės tampate padūkusia moterimi“, - gyrė atlikėją muzikos apžvalgininkas.
Jurgis Bruzga
Jurgis Bruzga „Eurovizijai“ pasirinko „You Make Me Feel Alive“ kūrinį. Šik tiek sirguliuojantis atlikėjas baiminosi, kad jam koją pakišti gali liga. Tačiau anot komisijos, kai kurie ir sveiki atlikėjai pasirodė kur kas prasčiau už jį. Ir prikimęs balsas jam nei kiek nemaišė. Nes Jurgio charizma papirko visus studijoje sėdinčius žmones.
Vilma

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos jauniausia dalyvė Milita Daikerytė vainikavo pirmosios laidos koncertą. Ji atliko lyrišką Paloma Faith kūrinį „Only Love Can Hurt Like This“.

„Mane labiausiai sužavėjo šiuolaikiškas požiūris į estradinį atlikimą“, - gyrė dalyvę L. Adomaitis. Jam antrino E. Seilius, pastebėjęs, kad jaunoji atlikėja turi puikų balsą. Tačiau jai reikėtų rinktis dainas be didelių dramų - skirtas vyresniems paaugliams.
Milita

Pirmosios „Eurovizijos“ atrankos filmavimo akimirkos – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (475)