Praėjusią savaitę LRT radijo klausytojai apie „Auksinį balsą“ klausė taip dažnai, kad ši tema beveik galėtų konkuruoti su euro įvedimu.

„Auksinį balsą“ laimėjo Deivis Norvilas, o prizą atidavė Aistei Lasytei. Pasipiktinęs visas mūsų namas“, – sako viena klausytoja.

„Kaip ten buvo „Auksiniame balse“? Kaip A. Lasytė surinko 19 balų? Norėčiau, kad paklaustumėte skaičiavimo sistemos“, – prašo kitas klausytojas.

Dar viena radijo klausytoja tikina nusiminusi, kad pagrindinis prizas atiteko ne D. Norvilui. Jos manymu, dainininkas pasirodė geriau nei A. Lasytė.

„Ausinio balso“ prodiuseris M. Karnaševičius tikina, kad, jei būtų laimėjęs D. Norvilas, A. Lasytės fanai būtų taip pat nepatenkinti. „Lygybės nerastume, nes žiūrovų palaikymas abiems atlikėjams buvo labai didelis, ir abu jie buvo arti pergalės“, – mano prodiuseris.

Prodiuserio teigimu, visuomet akcentuota, kad žiūrovų balsas lemia 51 proc. rezultato, o komisijos – 49 proc. Todėl ir finale lemiamas balsas teko žiūrovams.

Komisijos vertinimu, D. Norvilas buvo pirmas, A. Lasytė ir Jurga Šeduikytė užėmė antrą vietą, o Edgaras Lubys – trečią.

Pirma komisijos vieta gauna 10 balų, antra – 9 balus, trečia – 8. Žiūrovų skambučiai lygiai taip pat verčiami į balus: pirma vieta – 10, antra – 9, trečia – 8.

„Tiek A. Lasytė, tiek D. Norvilas surinko po 19 balų, tačiau žiūrovų balsai lemia 51 proc., todėl tas, kuris turėjo daugiau žiūrovų balų, ir laimėjo“, – aiškina M. Karnaševičius.

Prodiuserio žodžiais, abu dalyviai buvo verti pirmos vietos. Jis mano, kad, jei skirtumas tarp žiūrovų balsų būtų didesnis nei 300, nebūtų tokio didelio pasipiktinimo.

„Bet tikrai labai smagu, kad įvyko didžiulė kova tarp vieno ir kito atlikėjo gerbėjų. Manau, kad geresnio finalo būti ir negalėjo, nes rezultatas ėjo taškas į tašką“, – mano M. Karnaševičius.

Projekto prodiuserio nuomone, įdomu tai, kad vienodą balų skaičių surinko ir trečios bei ketvirtos vietos laimėtojai, o tai tik parodo, kad finale kovėsi lygiaverčiai projekto dalyviai.