Vienas šio žaidimo dalyvių – sportinio pokerio mėgėjas – 51 metų ekonomistas-finansininkas Ramūnas Algimantas Granskas iš Vilniaus. Tokią pat aistrą turi ir kitas šio žaidimo dalyvis – 25 metų kretingiškis Aivaras Lukauskas. Ar šis pomėgis padės jiems nukeliauti iki „Auksinio proto” finalo ir pretenduoti dėl pagrindinio prizo – kelionės aplink pasaulį? Ar pokerio žaiėjai išdrįs žaisti A. Valinsko siūlomą va bank protų mūšyje, kai gali pasikliauti ne kortomis ir sėkme, o savo galva, pamatysime laidoje.

Kartu su pokerio žaidėjais dėl vietos „Auksinio proto” finalinėse kovose rungsis vienas jauniausių LRT intelektinio žaidimo dalyvių – 18 metų moksleivis Julius Jakutis iš Kauno ir trys studentai: 22 metų būsimas geografijos mokytojas Povilas Sinkevičius iš Vilniaus, 23 metų studentė ir mokytoja Gerda Šidlauskytė iš Raseinių bei 20 metų vilnietis istorijos studentas Antanas Terleckas, kurio susikaupimą žaidime puikiai iliustravo jo gyvenimo moto – „Barba non facit philosophum.” (Lot. Barzda filosofu nepadaro.)

Vis tik į kai kuriuos „Auksinio proto” vedėjų klausimus buvo verta pažvelgti filosofiškai – teko prisiminti ne tik Platoną, bet ir senąją graikų kalbą, legendą apie karalių Artūrą ir kitus riterius, išklausyti Džiuzepės Verdžio ir Džoakino Rosinio kūrinių, pakeliauti po pasaulį automobiliu (o gal šios žinios pravers laimėjus kelionę aplink pasaulį?), užsukti į Naująją Zelandiją ir Australiją… Beje, vienas žaidimo dalyvių sakė Australijoje buvęs, nemažai keliavęs, tačiau to, ko klausė A. Valinskas ir A. Tapinas, prisipažino nematęs.

Vis tik išvada viena: kuo daugiau žmogus keliauja, tuo daugiau atsakymų į „Auksinio proto” klausimus žino ir išmąsto. Tad didysis prizas – kelionė aplink pasaulį – laukia nugalėtojo!

„Auksinis protas” – trečiadienį 21.15 val. per LRT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)