Bendra komisijos ir žiūrovų lentelė po dviejų dalyvių pasirodymų finale išsidėstė taip:

1. Aistė Lasytė 19

2. Deividas Norvilas 19

3. Edgaras Lubys 16

4. Jurga Šeduikytė 16

Tačiau Aistė surinko daugiau žiūrovų balsų už Deivį, todėl ji ir buvo paskelbta muzikinio projekto nugalėtoja.
Auksinis Balsas

Po finalo naujienų portalui DELFI A. Lasytė sakė, kad į šį konkursą ėjo aklai, negalvodama nei apie laimėjimą, nei apie pralaimėjimą. Daugelyje projekto laidų aktorė tapdavo projekto favorite, todėl tai, kad ji laimėjo finalą ir surinko per 113 tūkst. balsų, daugeliui nebuvo staigmena.

"Labai sunku vertinti. Galbūt aš turiu daug gerų draugų, - juokėsi "Auksinio balso" nugalėtoja. - Labai sunku vertinti, ką kiti galvoja."

Aistė šiame konkurse perspjovė krūvą muzikinių apdovanojimų pelniusius J. Šeduikytę ir E. Lubį, miuzikluose dainuojantį D. Norvilą, kitus "Auksiniame balse" dainavusius muzikos profesionalus. 

"Gal mane apdovanojo todėl, kad aš iki šiol dar nebuvau apdovanota, o ne dėl to, kad esu geresnė už juos. "Liūdni slibinai" taip pat yra gavę apdovanojimų, bet aš gavau asmeninį", - džiaugėsi ji.

Profesionali aktorė dainuoja grupėje "Liūdni slibinai". Pati mergina save labiau laiko teatrale ar atlikėja?

"Kai būnu tarp dainininkų, visi mane vadina aktore. O kai būnu tarp aktorių, visi sako: "Labas, dainininke". Galbūt esu dainuojanti aktorė, tačiau aš nesu išimtis - daug aktorių dainuoja", - mano muzikos paslaptis pati įminusi Aistė.

Mergina mokykloje lankė vaikų ir jaunimo teatrą. Muzikoje ji yra savamokslė. "Labai gaila, bet neturėjau galimybės lankyti vokalo pamokų ar muzikos mokyklos, - prisipažįsta ji. - Bet aš save labiau linkusi vadinti ne aktore ar atlikėja, bet kūrėja. Nes mano dainavimas prasidėjo nuo to, kad pradėjau rašyti dainas. Dainuoti savo dainas yra visai kitoks jausmas nei atlikti svetimų autorių kūrybą."

Finalo išvakarėse, Naujųjų metų sutikimo vakarą A. Lasytė su "Liūdnais slibinais" koncertavo Kaune. Ar po tokio įtempto vakaro nebuvo sunku ruoštis finalui?

"Niekas neklausė. Yra žodis reikia, - juokėsi ji. - Tačiau miegoti nuėjau anksti. Grįžusi iš koncerto su šuniuku Lukiškių aikštėje pamačiau porą fejerverkų. Užsukau pas kaimynėlius, mane pavaišino vakariene, nes labai norėjau valgyti. Po to grįžau namo miegoti."
Aistė Lasytė

Finale dalyvius vertino tik trys komisijos nariai: Zita Kelmickaitė, Sigutė Stonytė ir Gintaras Rinkevičius. Vytautas Lukočius, anot laidos vedėjo Giedriaus Savicko, nespėjo atsigauti po Naujųjų metų vakarėlio.

"Žinote, kodėl mussu Arūnu parinko būti laidos vedėjais? Nes mes negeriame", - neatvykusį kolegą per dantį traukė jis.
"Auksinis balsas" balsas

Pirmoji finale pasirodė J. Šeduikytė. Ji pasirinko tragišką dainą „Llorando“, kuri ją lydi visą karjerą.

"Jurga pasirinko labai skaudų kūrinį. Ji nėra paviršutiniškas žmogus, dėl to aš ją labai gerbiu. Tas, kas žvelgia į vandenį giliai, žino, kad gelmės spalva yra tikriausia", - sakė komisijos narė Zita Kelmickaitė.

Operos solistė Sigutė Stonytė pastebi, kad Jurga padarė labai didelę pažangą. Dirigentas Gintaras Rinkevičius džiaugėsi, kad atlikėja yra ištikima savo meninio ir nuogo muzikinio stiliaus šalininkė.

"Ačiū, tau, Jurga, kad taip tragiškai pradėjai mūsų finalą", - dėkojo vedėjas Giedrius Savickas.
Jurga Šeduikytė
Antrasis pasirodė Edgaras Lubys, kuris atliko savo kūrybos dainą "Karnavalas baigėsi". Z. Kelmickaitė prisipažino, kad šis atlikėjas šiame konkurse jai yra didysis atradimas.
Edgaras Lubys

Deivis finale atliko Erodo ariją iš miuziklo „Jėzus Kristus superžvaigždė“. Iškalbingoji Zita pastebėjo, kad scenoje profesionalius dainininkas jaučiasi kaip žuvis vandenyje.

Aistė Lasytė dėkojo savo gerbėjams ir visiems žiūrovams atlikusi kūrinį "Thank you".
Aistė Lasytė
"Jūs kažkokie visi nenormalūs šiandien. Tokius sunkius kūrinius pasirinkote", - stebėjosi Z. Kelmickaitė. "Mane žavi tai, kad jūs nesureikšminate to, kas čia vyksta, nesusireikšminate. Šis jūsų bruožas yra pats nuostabiausias", - sakė S. Stonytė.
Deividas Norvilas Deivis

Tikra staigmena komisijai ir žiūrovams tapo antrasis J. Šeduikytės pasirodymas - atlikėja atliko savotišką kompozicijos pagal Maurice'o Ravelio „Bolero“ interpretaciją. 

"Šeduikytė atrodė rami rami, bet, pasirodo, tikra akidraska yra. Niekas to nesitikėjo", - už drąsą Jurgą gyrė Z. Kelmickaitė.

E. Lubio antroji atlikta daina buvo "Aha" kūrinys "Stay On This Road". Z. Kelmickaitės manymu dainininkas projekte parodė, kad gali ir sugeba daug siekti.

Po D. Norvilo atliktos „Dance mon Esmeralda“ komisija gyrė atlikėją, kad jis šiame konkurse pademonstravo visą savo balso paletę ir galimybes.

Kritikos susilaukė A. Lasytė, finale nusprendusi atlikti savo grupės „Liūdni slibinai“ kūrinį „Jeigu aš būčiau vyras“. Komisija pastebėjo, kad ši daina neatskleidžia jos balso subtilybių bei išskirtinumo.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1222)