Jau trečius metus vyksiančioje „Globalios Lietuvos apdovanojimų” ceremonijoje bus pagerbti ir įvertinti Lietuvai nusipelnę asmenys, savo profesine veikla ir pasiekimais prisidedantys prie Lietuvos vardo garsinimo pasaulyje.

„Keletą mėnesių aktyviai kvietėme plačiąją visuomenę Lietuvoje ir užsienyje siūlyti galimus kandidatus, padėti atrasti dar negirdėtas asmenybes ir jų sėkmės istorijas. Džiaugiamės laiškų sulaukę beveik iš dešimtyje šalių gyvenančių tautiečių bei LR ambasadų. Jų visų pasiūlyti save su Lietuva siejantys pasaulio piliečiai savo veikla ir talentu prisideda prie mūsų šalies sėkmės pasaulyje,“ – sakė apdovanojimų iniciatorė, „Globalios Lietuvos lyderių“ vadovė Kotryna Stankutė-Jaščemskienė.

Šiemet apdovanojimams nominuoti 30 asmenų, kurie patirties sėmėsi visame pasaulyje, o šiuo metu gyvena 9-iose šalyse: Lietuvoje, JAV, Jungtinėje Karalystėje, Italijoje, Danijoje, Ukrainoje, Kinijoje, Honkonge, Izraelyje.

2014 metų nominacijos ir pretendentai į apdovanojimus:

Už investicijų pritraukimą ir tarptautinių vardų įkurdinimą Lietuvoje: Marius Dundulis, Aurimas Adomavičius bei litvakas Giora Kaplanas.

Už išskirtinių lietuviškų idėjų eksportą pasauliui: “Vinted” įkurėjai, “Pixelmator” įkūrėjai bei “Exacaster” įkūrėjas.

Už tarptautinių naujovių diegimą: Vladas Algirdas Bumelis, Arnoldas Rogoznyj, Romualdas Danielius.

Už pastangas jungiant tarptautinius lietuvių protus bendrai veiklai: Jokūbas Žiburkus, Daumantas Matulis, Alminas Žaldokas.

Už tarptautinės patirties sklaidą: Angela Sinickas, Agnia Grigas, John Mack.

Nominuoti ir prie Lietuvos gerovės prisidedantys, tačiau lietuviškų šaknų neturintys asmenys „Lietuvos draugo“ kategorijoje: Edwardas Lucasas, Olegas Pridiukas ir Sergejus Klimovas​, dr. Larsas Ohnemusas.

LRT „Globalios Lietuvos apdovanojimuose“ įsteigė nominaciją už jaunimo lyderystės skatinimą. Apdovanojimą nugalėtojui įteiks LRT tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis.

Užsienio reikalų ministerija apdovanos žinomą Lietuvos asmenybę už viso gyvenimo nuopelnus.

Nominantus vertina ir laureatus renka komisija, kurią sudaro praėjusių metų GLL apdovanojimų laureatai, GLL valdybos nariai, partnerių atstovai ir kiti tarptautinę patirtį turintys specialistai: režisierius Jonas Ohmanas, Dr. Vladas Lašas, ambasadorė Gintė Damušytė, Nijolė Kelpšaitė, visuomenininkas Tadas Langaitis, bankininkas Darius Daubaras, žurnalistas Edmundas Jakilaitis ir mokslininkas bei verslininkas Kristijonas Vizbaras.