„Mes išvydome jo širdį, kabančio lašo formos. Nedidelę dideliame kūne, bet stiprią, puikiai pumpuojančią“,- filme sakys kardiologas prof. Donatas Vasiliauskas.

„Jis nusimauna batus ir su baltomis kojinėmis įeina į sceną,“ - stebisi aktorius Viktoras Valašinas.

Sabas buvo tarytum Lietuvos vėliava. Ne trispalvė, bet aukštai pakeltas mūsų dvasinis pakilimas“,- teigia publicistas Ferdinandas Kauzonas.

„O šėlioja Arvydas taip, kaip save atiduodamas aikštelėje“, - tvirtina TV laidų vedėjas Arūnas Valinskas.

Jam lyg prieštarauja rašytojas ir režisierius Vytautas V.Landsbergis „Jis – nebuvo mielas pupuliukas...“

Daugiau kaip dvidešimt Lietuvos kultūros ir meno, žiniasklaidos, sporto organizacijų atstovų, taip pat krepšinio žaidėjų ir trenerių savo netikėtais, bet nuoširdžiais monologais kuria dokumentines noveles apie Arvydą Sabonį televizijos filme „Atėjo... Sabas“.

Pirmoje dalyje – trys novelės „Belaukiant ateinančio“, „Atėjo... aktorius“, „Atėjo... krepšininkas“, taip pat ir šešios „Legendos“ iš penkiasdešimties Europos, pasaulio ir olimpinio čempiono gyvenimo metų.

Yra ir daug Arvydo minčių, pasakytų, kai jam buvo 16 ar 49.
Vaizdų iš krepšinio aikštelių – mažai, nes filmo kūrėjai - žurnalistas Vidas Mačiulis, režisierius Kęstutis Bražiūnas, operatorius Laisvūnas Karvelis ir kompozitorius Vidmantas Bartulis - siekė, kad A. Sabonio ir jo amžininkų pasakyti žodžiai pažadintų ir jaunų, ir pagyvenusių televizijos žiūrovų jausmus. Tai ne biografinis filmas, o trumpos žodinės novelės, padedančios suprasti ir susimąstyti, koks iš tikrųjų yra Sabas, vienintelis toks savo ūgiu, darbais ir siekiais, gimęs per šimtmetį, o gal net ir tūkstantmetį... Vienas dokumentinio filmo herojus Arvydo Sabonio atėjimo svarbą net palygino su NATO, kuri dabar saugo mūsų gimtinę.

Pilnametražinio televizijos dokumentinio filmo „Atėjo... Sabas“ pirmos dalies premjera - penktadienį, antros – gruodžio 26 d. per BTV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)