Projekto dalyvius vertino muzikologė Zita Kelmickaitė, dirigentas Vytautas Lukočius, operos solistė Nomeda Kazlaus bei režisierius Julius Dautartas.

„Auksinį balsą“ veda Giedrius Savickas ir Arūnas Sakalauskas.

Muzikiniame konkurse dalyvauja ir savo balsus išbando Jurga Šeduikytė, Kristina Jatautaitė, Monika Liu, Aistė Lasytė, Deividas Norvilas (Deivis), Edgaras Lubys ir Egidijus Sipavičius.

Deividas Norvilas kūrinį „Alyvos“ atliko su jo autoriumi Algirdu Kaušpėdu. Dainą atlikėjai pradėjo susikibę už rankų, o visą pasirodymą judėjo sinchroniškai.

Z. Kelmickaitei duetas pasirodė netikėtas ir priminė vaikų darželį.

„Gražus sarkastiškas numeris“, – pastebėjo N. Kazlaus. Ji svarst, kad duete dominavo A. Kaušpėdas, o D. Norvilas pristigo jėgos.

Komisijos kolegėms pritarė ir J. Dautartas. „O aš manau, kad tai buvo nuostabus atradimas. Buvo personažai, originalu, atrasta, aprengta, skamba“, – vardijo V. Lukočius.

Voratinklyje susipainiojusių vorų įvaizdį pasirinko Kristina Jatautaitė ir Saulius Urbonavičius-Samas.

Z. Kelmickaitei dueto sprendimas pasirodė labai originalus, ji pagyrė įvaizdį. „Jūs buvot per daug įtikinantys, vorų daug kas bijo“, – juokavo J. Dautartas.

N. Kazlaus tikino, kad atlikėjai buvo labai skirtingi, o K. Jatautaitė puikiai pademonstravo balso galimybes.

„Aktorių trio“ ir Monika Liu atliko švelnią baladę „Mylėjau tave tau nežinant“.

„Monika labai gražiai tiko į jų kompaniją“, – žavėjosi Z. Kelmickaitė ir įvertino, kad Monika Liu uždainavo lietuviškai.

J. Dautartui daina pasirodė atlikta labai asmeniškai, jis negailėjo komplimentų pasirodymui.

„Tokiame gitarų skambesyje girdisi kiekviena natytė“, – pastabų turėjo N. Kazlaus.

„Man buvo gražu“, – nedaugiažodžiavo V. Lukočius ir priminė Monikos Liu pažadą studijuoti klasikinį dainavimą.

A. Lasytė ir toliau stebina netradiciniais pasirinkimais. Į sceną ji užlipo su savo močiute Ona Česlova Lasiene. Abi moterys atliko lietuvių liaudies dainą „Leliumai“.

„Nėra tokio pažymio, kurį šiandien reikėtų parašyti“, – grožėjosi Z. Kelmickaitė. Ji žavėjosi aktorės pasirinkimu ir idėja.

„Labai graži idėja, parodanti visą jūsų meilę ir pagarbą močiutei“, – pagyrė N. Kazlaus. Tačiau ji turėjo pastabų A. Lasytei dėl netobulėjančio vokalo ir skatino ją apsilankyti pas mokytojus.

„Kiek turime savyje visko ir dažnai tai pamirštame“, – susižavėjimo neslėpė ir J. Dautartas.

„Labai nuoširdu, labai miela, labai pavydu, kad jūs galite ateiti su močiute, mes jau nebegalime“, – kalbėjo V. Lukočius.

J. Šeduikytė legendų vakarui pasirinko Vytauto Kernagio kūrinį „Išeinu“. Scenoje stovinti tuščia kėdė simbolizavo Anapilin išėjusį V. Kernagį, o įraše skambantis jo balsas leido sukurti tikrą duetą.

„Dėkoju, „Auksiniam balsui“, kad pagaliau galėjau turėti duetą su V. Kernagiu, ko nespėjau“, – po pasirodymo jaudulį tramdė J. Šeduikytė.

„Nepaprastai talentingas sprendimas padainuoti su tikra Lietuvos legenda“, – sakė N. Kazlaus.

„Labai pagarbus santykis, lyg Vytautas būtų čia pat“, – pastebėjo J. Dautartas.