Nė viena iš trijų populiaraus aktoriaus ir Prezidento dukters Laimos Mertinienės atžalų nepasirinko vaidybos. „Gal todėl, kad vaikai matė, koks nelengvas buvo mano profesinis kelias. Aktoriaus dalia – nuolat laukti vaidmens. Kitiems sunku įsivaizduoti, ką išgyvena jaunas, kupinas jėgų ir entuziazmo žmogus, priverstas laukti „ant atsarginių suolelio“. Mano šeima visa tai matė, todėl su žmona labai džiaugiamės, kad jie pasirinko kitokį gyvenimą“, – pasakoja D. Mertinas.

Visi Mertinų vaikai jau turi savo gyvenimus – sukūrė šeimas, turi namus. Vyresni sūnūs Dominykas ir Mykolas gyvena Vilniuje, o jaunėlė Laima Barbora jau antri metai studijuoja Kaune. Be to, prieš tris mėnesius ji ištekėjo, tad D. Mertinui dėl jos labiausiai skauda širdį. Vis dėlto daugybę metų puoselėta tradicija susitikti tėvų namuose sekmadienio pietų neleidžia nutrūkti tikram artumui.

Vaikams šie susitikimai labai patinka – patys juos organizuoja. Pavyzdžiui, paskambina Laimutė iš Kauno ir sako: „Tėti, mes atvažiuojame į Vilnių, paruošk ką nors skanaus, – pakanka ištarti dukters vardą ir aktoriaus veidą nušviečia plati šypsena. – Šie susitikimai mums tiesiog įaugę į kraują. Jų metu pasikalbame apie džiaugsmus, kartu sprendžiame problemas. Svarbiausia, kad išsikalbame ne telefonu ar elektroniniais laiškais ir tai neleidžia prarasti labai stipraus mus siejančio ryšio.“

Atviras Daliaus Mertino interviu apie vaikus, santuoką su Prezidento dukra ir kovą su vėžiu laidoje „Gyvenimas“ per LRT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)