„Auksinio proto” geografija plečiasi – šįkart į televizijos studiją atvyko stipriausi protmūšių žaidėjai iš įvairiausių Lietuvos kampelių: Gytis BaranauskasŠiaulių, Stasys Karbauskas iš Klaipėdos bei keturi vilniečiai – Ignas Ligionis, Giedrius Nemeika, Laurynas Rimševičius ir Virginijus Varnaitis.

Į daugybę „Auksinio proto” kūrėjų ir vedėjų Arūno Valinsko ir Andriaus Tapino klausimų – ir kokiuose kalnuose yra Kristijono Donelaičio viršūnė, ir ką reiškia žodis „čėsnis” Kristijono Donelaičio pasakėčioje „Lapės ir gandro čėsnis” ir kitų – atsakę vyrai kovėsi kaip lygus su lygiu, tačiau sėkmė lydi ne visus.

Finale liko du gudriausi prentendentai „Auksinio proto” titului laimėti – Gytis ir Ignas. Vienas jų į klausimus atsakinėjo nė nemirktelėjęs. Kitam reikėjo pagalvoti, tačiau rezultatas buvo lygus ir įtampa LRT studijoje didėjo. Atėjo momentas peržengti Rubikoną – pergalę vienam iš dviejų vyrų padovanojo ilgiausia vien tik Lietuvos teritorijoje tekanti upė. Kuri?
K
okie sukti klausimai laukė žaidimo dalyvių ir kas laimės šįkart, smalsiausi intelektinio žaidimo „Auksinis protas” gerbėjai pamatys šį trečiadienį, rugsėjo 17 d., 21.15 val. per LRT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)