Pirmoji sezono laida antradienio vakarą pasakos apie lietuvį, kurio gyvenimo istorija – lyg dramatiškas kino juostos siužetas su pabaiga „ilgai ir laimingai“.

Eduardas Gaulia – buvęs nusikaltėlis ir narkomanas, žmogumi, kaip pats sako, tapo tik prieš dešimtmetį išvykęs iš Lietuvos į Angliją, Lesterį. Išaugęs smurtaujančių alkoholikų šeimoje, Eduardas nerado vietos tarp normalių žmonių. Agresyvumu ir žiaurumu pasižymintis jaunuolis keitė mokyklas ir internatus. Toliau sekė narkotikai, stambios vagystės bei prekyba moterimis. Galiausiai Eduardas pateko į kalėjimą, kuriame praleido penkerius metus. Išėjęs į laisvę vyras išvyko į Angliją, kurioje prasidėjo tikra gyvenimo mokykla.

Eduardas niekada gyvenime nedirbo ir nemokėjo anglų kalbos. Iš pradžių su dar dviem panašaus likimo lietuviais vyras gyveno automobilyje. Darbo paieškos taip pat buvo bergždžios: jei kur ir pavykdavo įsidarbinti, kilus bent mažiausiam konfliktui, Eduardas kibdavo į atlapus. Galiausiai sutiko būsimą žmoną, kuri, pasak jo, išmokė meilės ir gerumo. Norėdamas atsikratyti praeities, vyras pasiėmė žmonos pavardę. Šiandien Eduardas vadovauja nekilnojamojo turto agentūrai bei grožio salonui. O jo gyvenimo nuopolius netrukus rodys Didžiosios Britanijos kanalo „Channel 4“ televizijos projektas.

Antroji šio vakaro istorija – apie tarnybinį romaną, įkvėpusį pasukti rašytojos keliu. Kažkada klaipėdietė Jolita Herlyn dirbo Klaipėdos miesto savivaldybėje užsienio ryšių skyriuje. Kartą užsukęs su reikalais Lietuvoje veikiančio užsienio banko departamento vadovas vokietis Svenas negalėjo pamiršti lietuvaitės ir netrukus ją pakvietė kartu vykti dirbti į Daniją. Palikusi septyniolikmetį sūnų Lietuvoje, moteris pasidavė avantiūrai. Vadovo ir banko darbuotojos santykiai greitai peraugo į meilę. Šiandien šeima gyvena Vokietijoje, Hamburge, prabangiame Klain Fliotbek rajone, kuriame Jolita ne tik mėgaujasi patogiu gyvenimu, bet ir rašo knygas. Moteris – jau dviejų Lietuvoje pasisekimo sulaukusių romanų autorė.

„Emigrantai“ – antradienį 18.50 val. per LRT televiziją. Reportažus rengė Orijus Gasanovas ir Akvilė Kavaliauskaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)